Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Κίνδυνος Καρκίνου Του Νεφρού Από Το Πολύ Κρέας



Οι ισχύουσες διατροφικές οδηγίες συνιστούν το πολύ μία μερίδα κόκκινο κρέας την εβδομάδα ή ανά 15θημερο.

Η κατάχρηση κόκκινου κρέατος έχει σχετιστεί με πολλαπλά προβλήματα υγείας, το κυριότερο από τα οποία είναι η συσσώρευση λιπωδών ιζημάτων στα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών (αρτηριοσκλήρυνση ή αθηροσκλήρωση) και η πρόκληση καρδιοπάθειας.
Οι εθελοντές της νέας μελέτης έτρωγαν κατά μέσον όρο 60-90 γραμμάρια κόκκινο κρέας την ημέρα, ενώ οι γυναίκες 30-60 γραμμάρια ημερησίως, αλλά πολλοί έτρωγαν περισσότερο.
Όσοι έφταναν ή υπερέβαιναν τα 110 γραμμάρια την ημέρα, είχαν κατά 19% υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του νεφρού. Ο κίνδυνος παρέμεινε αυξημένος ακόμα και όταν οι εθελοντές έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του νεφρού.







 ΤΑ ΝΕΑ

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης