Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Τα πολλά πρόσωπα της σεξουαλικότητας


Σύμφωνα με την καταξιωμένη σεξολόγο Sandra Leiblum, η σεξουαλικότητα έχει τόσα πρόσωπα όσοι είναι και οι άνθρωποι σε αυτό τον πλανήτη.
 Για παράδειγμα, μπορεί το σεξ να θεωρείται χαλαρωτικό, αλλά πολλές φορές, για να φτάσει κανείς στη σεξουαλική πράξη, προηγείται μια περίοδος έντονης διέγερσης. 

Το ευκαιριακό σεξ μπορεί σε κάποιους να προκαλεί ενοχές, που ενδεχομένως να οδηγήσουν στην κατάθλιψη, για κάποιους άλλους όμως είναι αγχολυτικό.

Επιπλέον η έντονη σεξουαλική επιθυμία και η υπερβολική σεξουαλική δραστηριότητα μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα όπως αγωνία για εύρεση συντρόφου, ανησυχία για απόρριψη κ.λπ..

Παρόλο που το σεξ θεωρείται σύμμαχος της καρδιάς, αν κατά τη διάρκεια της πράξης το στρες είναι αυξημένο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Επειδή λοιπόν πολλές άλλες παράμετροι παίζουν ρόλο στο πώς ο κάθε οργανισμός και η κάθε προσωπικότητα θα «αφομοιώσει» μια σεξουαλική εμπειρία μπορούμε να αναφερόμαστε γενικά στα οφέλη, χωρίς ωστόσο να ξεχνάμε ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης