Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

To Βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου και σοκάρει!!Λίβυοι επαναστάτες βασανίζουν κρατούμενους


Ένα σοκαριστικό βίντεο στο οποίο εμφανίζονται Λίβυοι επαναστάτες να βασανίζουν μια ομάδα κρατουμένων από την υποσαχάρια Αφρική αναρτήθηκε στο YouTube και κάνει τον γύρο του κόσμου.

Στο βίντεο, μια ομάδα από δώδεκα άντρες κρατούνται μέσα σε κελία που θυμίζουν ζωολογικό κήπο. Οι Αφρικανοί έχουν δεμένα τα χέρια τους και τα στόματα τους κλειστά με κομμάτια από ύφασμα.

Γύρω από το κλουβί, έχει συγκεντρωθεί ένα πλήθος αντρών που παρακολουθούν το αποτρόπαιο θέαμα

«Φάε την σημαία σκυλί. Υπομονή. Ο θεός είναι μεγάλος», ακούγεται να φωνάζει ο άντρας που έχει τραβήξει το βίντεο.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η ακριβής ημερομηνία που γυρίστηκε το βίντεο αλλά ούτε και η τοποθεσία.

Οι κρατούμενοι φέρονται να πολέμησαν στις τάξεις των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι στη διάρκεια του εννιάμηνου εμφυλίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση της επιτροπής του ΟΗΕ για τη διερεύνηση περιστατικών παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λιβύη, που διανεμήθηκε στη Γενεύη αυτή την εβδομάδα, αναφέρεται ότι οι Λίβυοι εξεγερθέντες, διέπραξαν εγκλήματα πολέμου. 

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι οι ένοχοι για δολοφονίες, παράνομες συλλήψεις, βασανιστήρια και απαγωγές ανθρώπων μέχρι στιγμής δεν έχουν τιμωρηθεί. Ταυτοχρόνως η Επιτροπή δικαιολογεί την στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη και υποστηρίζει ότι εγκλήματα πολέμου διέπρατταν επίσης και οι υποστηρικτές του Καντάφι.

Η συζήτηση της έκθεσης της Επιτροπής στην συνεδρίαση του Συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Γενεύη σχεδιάζεται να γίνει στις 9 Μαρτίου


Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης