Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Εκατοντάδες επιχειρήσεις για ένταξη στο «Άρθρο 99»


Πολλαπλασιάζονται οι αιτήσεις από εταιρείες της Θεσσαλονίκης

Εκατοντάδες επιχειρήσεις για ένταξη στο «Άρθρο 99»Δεν «προλαβαίνει» να εκδικάζει τις υποθέσεις το Πολυμελές Πρωτοδικείο στη Θεσσαλονίκη, καθώς συνολικά 558 αιτήσεις από εταιρείες της Θεσσαλονίκης έχουν προσφύγει για ένταξη στο άρθρο 99.



Από την ημερομηνία ισχύος του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα μέχρι σήμερα, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα voria.gr, αιτήσεις για να προστατευτούν από τους πιστωτές τους έχουν υποβάλλει συνολικά 558 επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.

Η κρίση τις σπρώχνει κατά εκατοντάδες στο άρθρο 99, με την ελπίδα να γλυτώσουν από τη πτώχευση, δημιουργώντας παράλληλα, αναπόφευκτα, σειρά προβλημάτων για τους πιστωτές τους εξαιτίας των γνωστών «κουρεμάτων».

Είναι τόσες πολλές οι εταιρείες που σπεύδουν να υπαχθούν στο άρθρο 99, που το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο με την εκούσια διαδικασία δικάζει κάθε Παρασκευή, δεν είναι είναι εύκολο να τις «προλάβει».

Το 2008, είχαν υποβληθεί μόλις 3 αιτήσεις. Το 2009, για τη διαδικασία συνδιαλλαγής που προέβλεπε ο νόμος οι αιτήσεις ήταν 134. Το 2010, χρονιά που τα προβλήματα ρευστότητας και η μείωση της κατανάλωσης είχαν για τα καλά πλήξει την αγορά, οι αιτήσεις αυξήθηκαν σε 200.

Το 2011, οι αιτήσεις έφτασαν τις 217 ενώ από τις 15/9 και μέχρι σήμερα, επιπλέον τέσσερις υποβλήθηκαν με τη διαδικασία εξυγίανσης. Σύνολο υποβληθεισών αιτήσεων, 558.











www.newsbeast.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης