Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Τρικ με χαρτιά: Γίνε ο μάγος της βραδιάς!


1997Ώρα να τους πείσεις πως εσύ είσαι τελικά o διάδοχος του Uri Geller. Άφησε άφωνη την παρέα με τα «μαγικά» της τσόχας.














Τρικ με χαρτιά

Κόλπο Νο1:

Το τρικ: Καλείς έναν από την παρέα και του ζητάς να ανακατέψει την τράπουλα. Κατόπιν του λες να πάρει 12 χαρτιά από την τράπουλα, όποια θέλει. Του ζητάς να τα ανακατέψει και πάλι.
Την ώρα που τα ανακατεύει, εσύ γράφεις την πρόβλεψή σου σε ένα φύλλο χαρτί που το κρατάς ανάποδα στο τραπέζι για να μην το δει κανείς. Ο φίλος τραβά τέσσερα χαρτιά από την δωδεκάδα και τα ακουμπά στην τσόχα, ανοιχτά. Τα υπόλοιπα οκτώ χαρτιά μπαίνουν κάτω από την υπόλοιπη τράπουλα.
Παίρνεις την τράπουλα και μοιράζεις χαρτιά με βάση εκείνα που υπάρχουν στο τραπέζι. Πρέπει να κάνεις μια σειρά πάνω τους με χαρτιά έτσι ώστε να συμπληρώνουν τον αριθμό δέκα. Παράδειγμα: Αν έχει πέσει στο τραπέζι το τέσσερα, τότε βάζεις από πάνω του έξι χαρτιά. Αν έχει πέσει φιγούρα, πιάνεται για δέκα και δε βάζεις κανένα χαρτί επάνω.
Μόλις γίνει αυτό, έχεις εξασφαλίσει την συνολική αξία των τεσσάρων χαρτιών. Παράδειγμα: Ας πούμε πως τα τέσσερα χαρτιά που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι Τρια Κούπα, Επτά Μπαστούνι, Βαλές Σπαθί και Τέσσερα Καρώ. Η συνολική τους αξία είναι 24. Μετράς 24 χαρτιά στην τράπουλα που απομένει και σηκώνεις το επόμενο χαρτί. Είναι το χαρτί που έχεις γράψει στην αρχική σου πρόβλεψη!

Πώς γίνεται: Ο φίλος σου ανακατεύει την τράπουλα και απομακρύνει 12 χαρτιά. Καθώς ανακατεύει αυτά τα χαρτιά, εσύ μαζεύεις την τράπουλα και μπορείς να δεις με την ησυχία σου το τελευταίο χαρτί της τράπουλας που απέμεινε: Αυτό είναι το χαρτί της πρόβλεψης. Το σημειώνεις και το βάζεις στην άκρη.

Λες στον φίλο σου να κρατήσει 4 χαρτιά, απομακρύνοντας τα υπόλοιπα. Βάζεις την τράπουλα πάνω από αυτά τα 8. Αυτό τοποθετεί το χαρτί- πρόβλεψη ένατο από το τέλος. Ο «θεατής» απλώνει τα τέσσερα χαρτιά και μοιράζει στο καθένα, έτσι ώστε να φτάσει το δέκα. Με αυτό τον τρόπο το χαρτί που θα μείνει όταν μετρήσεις εσύ, θα είναι εκείνο που είχες προβλέψει.

Κόλπο Νο2:
Το τρικ: Πες στον φίλο σου να ανακατέψει την τράπουλα και να διαλέξει ένα χαρτί που δεν είναι φιγούρα. Γύρνα την πλάτη σου για να μη βλέπεις. Ζήτησε του να τοποθετήσει το επιλεγμένο χαρτί κλειστό πάνω από την τράπουλα. Τώρα, πες του να μετακινήσει τόσα χαρτιά όσα και η αξία του από το κάτω μέρος της τράπουλας και να τα βάλει από πάνω.
Παράδειγμα, αν έχει βρει τέσσερα καρώ, παίρνει τέσσερα χαρτιά από κάτω και τα βάζει από πάνω, πάνω από το δικό του χαρτί. Πες του να το κάνει χωρίς να υπάρχει τρόπος να μετρήσεις ή να ακούσεις πόσα χαρτιά μετακίνησε.
Κατόπιν, πες του να μοιράσει τα χαρτιά ξεκινώντας από πάνω, ένα τη φορά. Καθώς μοιράζει, πες του να λέει το όνομα του κάθε χαρτιού.
Θα πρέπει να μοιράζει προσέχοντας να μη δείξει στη φωνή του ότι πέρασε το δικό του χαρτί. Το κάνει αυτό μέχρι να του πεις στοπ. Τότε του λες το χαρτί του.
Πώς γίνεται: Όταν λέει τα χαρτιά που βλέπει, εσύ απλά αγνοείς το πρώτο. Αμέσως μετά μετράς ένα, δυο, τρία, για κάθε χαρτί που αναγγέλλει. Όταν το χαρτί που αναγγέλλει συμπίπτει με εκείνο που μετρά, τότε αυτό είναι το χαρτί. Άφησε τον όμως να πει μερικά χαρτιά ακόμα.
Κάποια στιγμή σταμάτησε τον απότομα και κάντον να εκπλαγεί, καθώς θα νομίζει ότι δεν το έχεις βρει.






















via


Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης