Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Οι «σούπερ 7» τροφές για καλή διατροφή και υγεία



Μία διατροφική «στρατηγική» που θα δώσει δύναμη, θα προσφέρει οφέλη σε κάθε μπουκιά και θα χαρίσει διατροφική αξία στο … φαγητό που καταναλώνουμε. Απλά εστιάστε στις «σούπερ 7» τροφές που προτείνονται. Λίγες θερμίδες, λίγη ζάχαρη ή αλάτι, φυτικές ίνες, θρεπτικά συστατικά και φωτοχημικά, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που τις κάνουν τόσο ξεχωριστές.


Αβοκάντο
Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων, του καρκίνου και των εκφυλιστικών νόσων του ματιού.

Φασόλια
Η κατανάλωσή τους συμβάλλει στην έκκριση της ορμόνης λεπτίνης που περιορίζει την πείνα, ενώ τα φασόλια περιέχουν επίσης έναν εξαιρετικό συνδυασμό βιταμίνης Β, ασβέστιου και φυλλικού οξέως. Όλα αυτά βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου, των κυττάρων και του δέρματος αλλά και στη μείωση της πίεσης και του κινδύνου εγκεφαλικού.

Μύρτιλλα
Γευστικά, γλυκά και πλούσια σε φωτοχημικά, φλαβονοειδή και φυτικές ίνες που αποτελούν ασπίδα κατά του καρκίνου, του διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων, έλκους του στομάχου και υψηλής πίεσης.

Σταυρανθή λαχανικά
Δηλαδή μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, κουνουπίδι, λάχανο, λαχανίδα, κ.α. Έχουν την ικανότητα να αναστέλλουν την ανάπτυξη ορισμένων ειδών καρκινικών κυττάρων και περιορίζουν την ανάπτυξη ελεύθερων ριζών.

Σπανάκι
Ο Ποπάι κάτι ήξερε! Σημαντική πηγή βιταμινών (A, B2, B6, C, K και E), πρωτεϊνών, ινών, λιπαρών ωμέγα-3. Με άλλα λόγια… μία θρεπτική βόμβα!

Άγριος σολωμός
Πλούσια πηγή πρωτεΐνης, βιταμίνης D, σελήνιου, B2, B3, B6, B12, B3 και καλών λιπαρών ωμέγα-3. Η κατανάλωσή του βοηθά κατά του καρκίνου, των καρδιαγγειακών προβλημάτων, της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, της κατάθλιψης και της γνωστικής κατάρρευσης.

Καρύδια
Δεν χρειάζεται να τρώτε πολλά. Μερικά την ημέρα θα σας δώσουν μία καλή δόση ωμέγα-3 λιπαρών, α-λινολεϊκού οξέως, μελατονίνης, μαγνήσιου και της δυσεύρετης γ-τοκοφερόλης, μορφής της βιταμίνης Ε που προστατεύει την καρδιά. Τα καρύδια βοηθούν επίσης στην προστασία του εγκεφάλου και στον περιορισμό του κινδύνου εμφάνισης Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον.


Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης