Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Γιατί οι άνδρες πρέπει να έχουν μια γυναίκα


Γιατί οι άνδρες πρέπει να έχουν μια γυναίκα
Ορισμένα ζευγάρια παντρεύονται για την αγάπη, άλλοι για τα χρήματα, άλλοι λόγω εγκυμοσύνης ή επειδή απλά … τους πίεσαν οι γονείς τους. Όποιος και αν είναι ο λόγος, η κοινωνική μονογαμία και η σύγχρονη πολιτιστική της έκφραση, που είναι ο γάμος, μπορεί να έχουν προκύψει, λόγω της εξελικτικής ωφέλειας που προσφέρουν και τα δύο.

Προσφέροντας στους άνδρες τη διασφάλιση ότι τα παιδιά των συζύγων τους είναι στα αλήθεια κληρονόμοι τους και στις γυναίκες την πεποίθηση ότι τα παιδιά τους θα ωφεληθούν από μια αξιοπρεπή κληρονομιά, ο ‘’μονογαμικός’’ γάμος είναι μια κατάσταση που ωφελεί και τους δύο συζύγους, υποστηρίζουν η Laura Fortunato από το University College London και ο Marco Archetti από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Σύμφωνα με το otherside.gr ,η ιδέα αυτή αμφισβητεί τις θεωρίες περί γάμου που δίνουν έμφαση στο ρόλο της θρησκείας και στα κοινωνικά οφέλη της διατήρησης των ανδρών μακριά από τον ‘’πόλεμο’’ για τις γυναίκες.
«Ωστόσο υπάρχουν πραγματικά μερικές περιπτώσεις κατά τις οποίες ο ‘’μονογαμικός’’ γάμος αποδεικνύεται η καλύτερη στρατηγική τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες», δηλώνει η Laura Fortunato, η οποία δημιούργησε ένα μαθηματικό μοντέλο για να διαπιστώσει πώς τέτοια σενάρια θα μπορούσαν να λειτουργήσουν.
Η καθιέρωση της μονογαμικής κοινωνίας- όπου η μονογαμία είναι κοινωνικά αποδεκτή και η πολυγαμία απαγορεύεται – παραμένει μυστήριο.
Η Fortunato και ο Archetti καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν την τάση να συγκροτούν κοινωνικά μονογαμικά ζεύγη όταν η γη είναι ανεπαρκής και η καλλιέργειά της έντονη, επειδή οι άνδρες θα διέτρεχαν τον κίνδυνο αραιώνοντας την αξία της ιδιοκτησίας τους σε περίπτωση που έπρεπε να τη μοιράσουν σε πάρα πολλούς απογόνους και κληρονόμους. « Το να έχει κανείς ένα οικόπεδο, που δεν είναι αρκετά μεγάλο για να στηρίξει την οικογένειά του δεν είναι έξυπνο», σημειώνει η Fortunato.

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης