Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Όλα στα χέρια του Παναθηναϊκού


Τι φανερώνουν οι γκέλες των «αιώνιων» για τη συνέχεια του πρωταθλήματος;

Όλα στα χέρια του ΠαναθηναϊκούΝαι, όλα είναι θεωρία. Ναι, θα μιλήσετε για γούρια, προλήψεις και ότι στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κάνει προγνωστικά. 
Ας προσπαθήσουμε όμως την θεωρητική με βάση τους αριθμούς προσέγγιση για την έκβαση του τίτλου. 

Ας ελέγξουμε που έχουν χάσει πόντους οι "αιώνιοι", που μπορεί να καλύψει ο ένας τη γκέλα του άλλου και τι έδρα έχει βγάλει ο καθένας τους. 

Το ένα δεδομένο είναι ότι του Παναθηναϊκού όλες οι απώλειες είναι εκτός έδρας. Μέσα κρατά το απόλυτο. Εκεί ίσως να είναι και το κλειδί. Μεγάλη γκέλα δεν έχει. Πάμε λοιπόν για την θεωρητική ανάλυση (μπακαλίστικη κατά πολλούς). Βγάζουμε έξω το 1-1 στο μεταξύ τους ντέρμπι. 

Aπό τα ματς που έχουν παίξει και οι δυο; Ο ΠΑΟ έχασε 3-1 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη ενώ ο Ολυμπιακός εκεί νίκησε 3-2. Αβαντάζ 3 πόντοι που όμως γίνονται μόλις ένας μετά το 2-2 εντός με τον ΟΦΗ τον οποίο νίκησε 3-1 ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ. 

Αυτό το "κόκκινο" +1 είναι επί των δεδομένων αποτελεσμάτων. Πάμε όμως στη θεωρία και το πρόγραμμα που βγάζει κατά πολύ... φαβορί τον ΠΑΟ.

Ο Ολυμπιακός έχει επτά χαμένους βαθμούς: με ΑΕΚ (1-1), Αστέρα (2-0) και Δόξα (0-0). Ο Παναθηναϊκός έχει να δώσει αυτά τα παιχνίδια και την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα κάνοντας καλύτερο αποτέλεσμα από τους Πειραιώτες. Κι αν με την ΑΕΚ είναι πάντα ντέρμπι (τυπικά εκτός στο κοινό ΟΑΚΑ), τον Αστέρα τον έχει στην Τρίπολη την προτελευταία αγωνιστική. Τη Δόξα την έχει εκτός στις 25/3 (εντός στις 18/1). Με τουλάχιστον επτά πόντους (μια ισοπαλία με ΑΕΚ και δυο νίκες) τότε το -1 γίνεται +6. Με νίκη επί της ΑΕΚ πάει στο +8. 

Συνεχίζουμε την εκτός ποδοσφαιρικής λογικής θεωρία και πάμε να δούμε τι μπορεί να ρεφάρει ο Ολυμπιακός από τις ως τώρα απώλειες του ΠΑΟ. Οι "πράσινοι" έχουν φέρει 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και 1-1 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. 

Ο Ολυμπιακός παίζει την τελευταία αγωνιστική με τον Ατρόμητο εκτός και την Πρωτομαγιά με τον Παναιτωλικό για την 27η. Με δυο νίκες σε αυτά τα ματς κάνει έξι πόντους και καλύπτει τέσσερις πόντους του ΠΑΟ. 

Συνεπώς με τις προσθαφαιρέσεις; Ο Παναθηναϊκός βγαίνει στο +2 από τον Ολυμπιακό. Για τον ξεπεράσουν οι "ερυθρόλευκοι" πρέπει να πάνε για το "διπλό" στο ΟΑΚΑ και να νικήσουν! Ακόμη κι αυτό όμως δεν θα αρκεί αν ο ΠΑΟ έχει νικήσει την ΑΕΚ (θα είναι στο +4)!

Τα πράγματα όμως γίνονται ακόμη δυσκολότερα για τον Ολυμπιακό αν δει κανείς το πρόγραμμα.

Ο ΠΑΟ έχει περάσει με "διπλά" από Ξάνθη και Τούμπα. Εκεί έχει να παίξει ο Ολυμπιακός και πρέπει να νικήσει κι αυτός ώστε να μην χάσει κι άλλο έδαφος. 

Το πρόγραμμα λέει ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει αγώνα με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από τον Ολυμπιακό. 

Και οι δυο έχουν να παίξουν μέσα με: Πανιώνιο, Λεβαδειακό και Άρη. 

Εκτός θα αγωνισθούν με ΠΑΣ και ΟΦΗ. 

Αντίστοιχα, ο ΠΑΟ έχει μέσα την Ξάνθη και τον Ατρόμητο, αλλά και τον ΠΑΟΚ. 

Παιχνίδια όχι εύκολα, αλλά ο παράγοντας έδρα δίνει αβαντάζ. Εκτός έχει τον Εργοτέλη όπου ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-2. 

Ο Ολυμπιακός επίσης έχει μέσα Εργοτέλη, ΑΕΚ, Αστέρα, Κέρκυρα.

Αγωνιστικές κομβικής σημασία είναι η επόμενη οπότε και ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Λεβαδειακό και ο ΠΑΟ πάει στα Γιάννενα. Η μεθεπόμενη όμως φέρνει τον ΠΑΟ γηπεδούχο κόντρα στον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό φιλοξενούμενο στην Ξάνθη. 

Πρακτικά έχουν τον ίδιο αριθμό ματς να δώσουν: Ο Ολυμπιακός έχει άλλα 14 ματς πρωταθλήματος, ένα κύπελλο (τουλάχιστον) και δυο Γιουρόπα Λιγκ. Σύνολο 17 όσα έχει και ο ΠΑΟ που θα δώσει 16 ματς πρωταθλήματος και ένα κυπέλλου (τουλάχιστον). Από εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί το αν ο Ολυμπιακός περάσει στο Γιουρόπα (θα παίξει με Μέταλιστ η Σάλτσμπουργκ πριν και μετά το αιώνιο ντέρμπι) και το μέχρι που θα φτάσουν οι δυο τους στο κύπελλο Ελλάδας. 

Αναλυτικά:

11/1 Κύπελλο ΟΣΦΠ-Θρασύβουλος και Πανιώνιος-ΠΑΟ
14/1 Λίγκα ΟΣΦΠ-Λεβαδειακός και ΠΑΣ-ΠΑΟ
18/1 Λίγκα ΠΑΟ-Δόξα
21/1 Λίγκα ΠΑΟ-Ατρόμητος και Ξάνθη-ΟΣΦΠ
25/1 Λίγκα ΠΑΟ-Λεβαδειακός
28/1 Λίγκα ΟΣΦΠ-Εργοτέλης και Δόξα-ΠΑΟ
4/2 Λίγκα Λεβαδειακός-ΠΑΟ και ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ
11/2 Λίγκα ΟΣΦΠ-ΑΕΚ και ΠΑΟ-Ξάνθη
16/2 Γ. Λιγκ Ρούμπιν-ΟΣΦΠ
18/2 Λίγκα Εργοτέλης-ΠΑΟ και Ολυμπιακός-Πανιώνιος
23/2 Γ. Λιγκ ΟΣΦΠ-Ρούμπιν
26/2 Λίγκα ΟΦΗ-ΟΣΦΠ και ΠΑΟ-ΠΑΟΚ
3/3 Λίγκα ΑΕΚ-ΠΑΟ και ΟΣΦΠ-Αρης
11/3 Λίγκα ΠΑΟ-ΟΣΦΠ
17/3 Λίγκα ΟΦΗ-ΠΑΟ και ΟΣΦΠ-Αστέρας
25/3 Λίγκα Παναιτωλικός-ΟΣΦΠ και ΠΑΟ-Αρης
1/4 Λίγκα ΠΑΟ-Πανιώνιος και ΟΣΦΠ-Κέρκυρα
8/4 Λίγκα ΠΑΣ-ΟΣΦΠ και Αστέρας-ΠΑΟ
22/4 Λίγκα ΠΑΟ-Παναιτωλικός και Ατρόμητος-ΟΣΦΠ

















 sday.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης