Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

«Μόνο με σκληρούς όρους υπάρχουν χρήματα για την Ελλάδα»


Νέες προειδοποιήσεις από τον Β. Σόιμπλε

«Μόνο με σκληρούς όρους υπάρχουν χρήματα για την Ελλάδα»Σαφέστατη προειδοποίηση προς την Ελλάδα, ότι θα λάβει τα νέα δάνεια, μόνο αν εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα και διαχειριστεί το χρέος της, έστειλε ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας. 

Ο Β. Σόιμπλε, έδωσε συνέντευξη στη Bild, στην οποία απαντά στις επικρίσεις ότι οι Ευρωπαίοι και οι Γερμανοί πληρώνουν πολλά για να σώσουν την Ελλάδα λέγοντας: «Μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει λίγα. Δώσαμε στην Ελλάδα δάνεια, για τα οποία εισπράττουμε τόκους. Τα υπόλοιπα είναι εγγυήσεις, οι οποίες δεν χρησιμοποιήθηκαν».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαρακτηρίζει επιτυχή την πορεία του ευρώ. «Δέκα χρόνια μετά την καθιέρωσή του ως μετρητό χρήμα, το ευρώ εξακολουθεί να είναι σταθερό και μετά το δολάριο το σημαντικότερο αποθεματικό νόμισμα», τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, επαναλαμβάνοντας ότι η σημερινή κρίση δεν συνιστά κρίση του ευρώ, αλλά κρίση χρέους κάποιων χωρών της ευρωζώνης.

Επισημαίνει ακόμη ότι η διάσωση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο μια προσωρινή βοήθεια και πως τα κράτη πρέπει να εξυγιάνουν τους προϋπολογισμούς τους.

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης