Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Μούφα (!) οι Anonymous που χτύπησαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης!



Τα πράγματα τελικά φαίνεται οτι δεν είναι όπως μεταδόθηκαν από την πλειονότητα των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και blogs.Με δήλωση που απέστειλαν στο SecNews μέσω Twitter και δημοσιεύουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, οι Έλληνες Anonymous (AnonGR) ισχυρίζονται οτι δεν έχουν σχέση με την επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον του Υπουργείου Δικαιοσύνης. 


Αναφέρουν μεταξύ άλλων οτι πραγματοποιήθηκε από ομάδες που «υποστηρίζουν τους Anonymous» ενώ υπερτονίζουν την διαφορά μεταξύ των Anonymous και αυτών των ομάδων σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας, τα κίνητρά τους και την μεθοδολογία που ακολουθούν.

Δείτε παρακάτω το μήνυμα στο Twitter όπως μας το έστειλαν οι AnonGR :


Το παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει πρόσθετη πληροφορία του SecNews από υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου που επλήγει από τους hackers. Σύμφωνα με την πληροφορία αυτή, έπειτα απο έρευνα-αστραπή που διενήργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ψηφιακά πειστήρια της επίθεσης, φαίνεται εν πρώτης οτι η επίθεση ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε με τις μεθόδους και τις τακτικές των Anonymous αλλά από ομάδες που υποστηρίζουν αυτούς αλλά δεν έχουν ουδεμία σχέση με το γνωστό group χακτιβιστών.

Μάλιστα οι εισβολείς χρησιμοποίησαν μεθόδους απόκρυψης της ηλεκτρονικής διεύθυνσής τους (proxy servers, pivoting και vpn) με στόχο να αποκρύψουν το ηλεκτρονικό τους ίχνος. Στα πλαίσια της δικαστικής συνδρομής  υπηρεσίες  δίωξης και πληροφοριών του εξωτερικού εδρασαν συντονισμένα με την καθοδήγηση των Ελληνικών αρχών, έπειτα απο αίτημα που δέχτηκαν, πραγματοποιώντας τις σχετικές άρσεις απορρήτου των επικοινωνιών. Αναφέρεται δε οτι ήδη έχει εντοπίστει η αρχική προέλευση των επιθέσεων (πρίν την απόκρυψη), βάσει των ηλεκτρονικών ιχνών, που φαίνονται να προέρχονται από συγκεκριμένη πόλη της Ελλάδας (!).

Αν τα παραπάνω επιβεβαιωθόυν φαίνεται οτι κάποιοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το γνωστό group χακτιβιστών Anonymous επιθυμόντας να προσδώσουν δημοσιότητα και αίγλη στο χτύπημά τους.
Οι ανωτέρω πληροφορίες (αν και προέρχονται απο ιδιαίτερα αξιόπιστη πηγή) μεταφέρονται με κάθε επιφύλαξη,μιας και η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας.















secnews

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης