Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Κρίνεται το μέλλον ενός λαού

Κρίνεται το μέλλον ενός λαού


Άρχισε η σύσκεψη των πολιτικών 

αρχηγών - Αμετακίνητη η τρόικα - Με 

χρεοκοπία απειλεί η Ε.Ε. - Καλούνται να 

πουν το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι»

Θρίλερ χωρίς τέλος οι διαπραγματεύσεις, με την τρόικα, καθώς οι δανειστές παραμένουν αμετακίνητοι στο πιο σκληρό πακέτο μέτρων που επιβλήθηκε ποτέ και η Ε.Ε. διαμηνύει δια στόματος Γιούνκερ ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αν δεν συμφωνήσει στο πακέτο του νέου οικονομικού προγράμματος. Η ελληνική πλευρά ανθίσταται σε μια δραματική διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της τρόικα, οι οποίοι αυτή την ώρα συναντώνται με τον πρωθυπουργό σε μια τελική προσπάθεια να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.

Ο Λ.Παπαδήμος είχε από το πρωί συνεχείς επαφές και τηλεφωνικές συσκέψεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Οι συνεχείς αναβολές της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών είναι χαρακτηριστικές του αδιεξόδου. Οι κ.κ. Σαμαράς, Παπανδρέου και Καρατζαφέρης επιμένουν στις «κόκκινες γραμμές» τονίζοντας ότι η αποδοχή του πακέτου μέτρων οδηγεί, έτσι κι αλλιώς, τη χώρα σε πτώχευση, χωρίς καμιά δυνατότητα ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση.

16:47 Να κόψουν επειγόντως 400 εκατ.από τα κονδύλια του υπουργείου Εσωτερικών κλήθηκαν πριν από λίγο οι κ.Γιαννίτσης και Κουκουλόπουλος, οι οποίοι ήδη προσήλθαν στο υπουργείο για έκτακτη σύσκεψη. 

16:24 «Έρχομαι με την ελπίδα να μη χρειαστεί να επαναλάβω αυτό που είπε πριν από λίγες μέρες ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

15:57 Δεν θα πρέπει να υπάρξει κατάργηση του κατώτατου μισθού υποστηρίζει η Ελληνίδα επίτροπος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών Μαρία Δαμανάκη. Τονίζει μάλιστα πως έδωσε μάχη στην Κομισιόν για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ επισημαίνει πως η κατάρρευση στις διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση θα ήταν μία άτακτη χρεοκοπία για την Ελλάδα.

15:09  «Θα συναντηθούμε με τον Λουκά Παπαδήμο, όταν φύγουν οι μουσαφίρηδες από το Μέγαρο Μαξίμου». Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στους εκπροσώπους των δανειστών μας.

13:03  Αλλάζει για άλλη μία φορά η ώρα της σύσκεψης του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς, όπως όλα δείχνουν, τα κρίσιμα θέματα παραμένουν ανοιχτά στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

11:22 Δραματική τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το πρωί ο Λουκάς Παπαδήμος, με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενόψει της κρίσιμης σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί μετά τις 3 το απόγευμα.

10:38 Αναβάλλεται εκ νέου η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που είχε προγραμματιστεί για τη μία μετά το μεσημέρι. Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα συναντηθεί στις 12 με το κλιμάκιο της τρόικας και, ως εκ τούτου, η συνάντησή του με Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη θα πραγματοποιηθεί μετά τις 3 μ.μ.

10:02 «Έχουμε κάνει μια υπεράνθρωπη διαπραγμάτευση. Γι’ αυτό πρέπει να μας βοηθήσουν και οι αρχηγοί». Αυτό τονίζει ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας, που έχει άμεση εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, στέλνοντας μήνυμα σε Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη.

09:02 Στα όριά του επιχειρεί να φέρει το πολιτικό σύστημα η τρόικα, επιλέγοντας ένα θέμα-ταμπού, όπως αυτό της κατάργησης του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις των κομμάτων και να τα υποχρεώσει να υλοποιήσουν άμεσα τις δεσμεύσεις που συνεπάγεται η αποδέσμευση των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.

07:40 Σε θρίλερ έχουν εξελιχθεί οι διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση καθώς το χάσμα ανάμεσα στην τρόικα και τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, παραμένει αγεφύρωτο.

02:13 Περίπου έξι ώρες διήρκεσε η σύσκεψη στο Μαξίμου με την τρόικα, τον πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και τελείωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Σάββατο

23:07
 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με την τρόικα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη μετείχε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος που μετέφερε τις θέσεις του Eurogroup στη διαβούλευση, αλλά και ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης τα θέματα του χαρτοφυλακίου του οποίου βρέθηκαν στο επίκεντρο.

20:43 Δεν δέχομαι τελεσίγραφα, ξεκαθάρισε από τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του κόμματός του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στις πιέσεις των εκπροσώπων της τρόικας για λήψη σκληρών μέτρων.

20:00 Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το νέο οικονομικό πρόγραμμα, ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους επικεφαλής εκπροσώπους της τρόικας, οι οποίοι συναντώνται αυτή την ώρα με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη.

19:08 Την ανάγκη να κατατεθούν συγκεκριμένες αντιπροτάσεις στη διαπραγμάτευση για τη δανειακή σύμβαση τονίζει με δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης.

18:35 Για εκβιαστικά διλήμματα που τίθενται από την πλευρά της τρόικας, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά.

18:23 Ανοιχτό αφήνει ο Γιάννης Μιχελάκης το ενδεχόμενο επιβολής κομματικής πειθαρχίας στην ΚΟ της ΝΔ, αν υπάρξουν βουλευτές οι οποίοι θα αντιδράσουν στο νέο πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς.

15:57 «Δυστυχώς, αυτοί που μας κυβερνούν είναι έτοιμοι, γι άλλη μια φορά, στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας, να πάρουν αποφάσεις που θα υποθηκεύσουν το μέλλον της χώρας, εν ονόματι του συνόλου των Ελλήνων, χωρίς να μπουν στον κόπο να ζητήσουν τη γνώμη του λαού, χωρίς να υπάρχει πλέον καμιά νομιμοποίηση», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

15:02 «Πάμε να δώσουμε τη μάχη στη βάση της εθνικής γραμμής που χαράχθηκε στην προηγούμενη σύσκεψη. Και πάμε για να την κερδίσουμε. Αν βυθιστούμε κι άλλο στην ύφεση η χώρα κινδυνεύει έτσι κι αλλιώς», δηλώνουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ, μια ημέρα πριν την κρίσιμη σύσκεψη, υπό τον Λ.Παπαδήμο, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

13:29 Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τους λόγους για τους οποίους αναβλήθηκε για αύριο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

13:17 Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων που απαιτείται για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

12:18 Για αύριο στη μία το μεσημέρι μετατέθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό.

11:36 Για τις 2:30 μ.μ. «έκλεισε» το νέο ραντεβού του Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να γίνει και άλλη συνάντηση αύριο, Κυριακή.

10:53
 Συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έχουν αυτή την ώρα τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης. Οι αντιπρόσωποι της τρόικας έχουν συνομιλίες με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο (Άμυνας), τον Τάσο Γιαννίτση (Εσωτερικών), το Γιώργο Κουτρουμάνη (Εργασίας) και τον Ανδρέα Λοβέρδο (Υγείας).

09:41 Με πλήρη γνώση για την κρισιμότητα της κατάστασης και την αδιαλλαξία των δανειστών, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος απευθύνει δραματικό μήνυμα.

08:25 Σε συμφωνία-μαμούθ με συνολικό όφελος 300 δισ. ευρώ καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

01:48 Με το τελεσίγραφο των δανειστών να λήγει αύριο Κυριακή και με το μαχαίρι της τρόικα κυριολεκτικά στο λαιμό οι πολιτικοί αρχηγοί καλούνται να αποφασίσουν αν θα αποδεχθούν ή όχι το πακέτο των πιο επώδυνων μέτρων. 

01:34 Πρόοδος σημειώθηκε στις σημερινές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, ενώ κρίσιμα θέματα θα επιλυθούν σήμερα το μεσημέρι σε τηλεφωνική συνεδρίαση του Eurogroup.












newsbeast

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης