Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΙΤΕ: Σπίτι αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ!

Mπορείτε να φανταστείτε πώς μπορεί ένα σπίτι ενός δισεκατομμύριο ευρώ να μοιάζει... 




Θα περιμένατε να δείτε κάτι εκπληκτικό έτσι δεν είναι; Αλλά όχι. Ένα υλικό είναι αυτό που κάνει αυτό το σπίτι τόσο ξεχωριστό ανακυκλωμένα τούβλα-χρήματα από την Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας...


Ο καλλιτέχνης Φρανκ Μπάκλεϊ αποφάσισε να εκφράσει την οργή του για την οικονομική κρίση και τον άδικο πλουτισμό, κατασκευάζοντας ένα σπίτι από χαρτονομίσματα, αξίας μεγαλύτερης από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Όπως πολλοί άλλοι, ο Μπάκλεϊ έπεσε θύμα της κρίσης στην Ιρλανδία. Αρχικά είχε αγοράσει με δάνειο ένα σπίτι, το οποίο δεν μπορούσε να αποπληρώσει, όταν ξέσπασε η κρίση. Αποτέλεσμα, να τον εγκαταλείψει η γυναίκα του, καθώς ο ίδιος δεν είχε τη δυνατότητα να συντηρήσει ούτε εκείνη ούτε τα δύο τους παιδιά.

Μέσα στην απογοήτευση, θυμήθηκε το δώρο που του έχει κάνει ένας φίλος για το γάμο του: Ένα σωρό από ακυρωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν… ως κομφετί στο γάμο.

«Θεέ μου, αυτό είναι το χρήμα που μας τα έχει κάνει όλα!» σκέφτηκε, κοιτώντας τα, όπως λέει.


Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει ένα σπίτι από αυτά. Μετέτρεψε τα χαρτονομίσματα σε συμπιεσμένο χαρτί, κατασκευάζοντας μια αρκετά γερή κατασκευή, όπου κάθε κομμάτι τοίχου, το πάτωμα ή το ταβάνι, αποτελείται από... χρήμα.

Ο ίδιος μένει στο ίδιο το σπίτι, το οποίο έχει προσελκύσει ήδη πάνω από 300 επισκέπτες, που έχουν μάθει και ευαισθητοποιηθεί από την ιστορία του.


Απογοητευμένος, ακόμη, όπως λέει, αντιμετωπίζει προβλήματα για να μπορέσει να βγάλει τα προς το ζην.












Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης