Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Λογική Ή Συναίσθημα; Τί Επιλέγουν Τα Ζώδια;


Στη ζωή πολλές φορές βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι, που πρέπει να πάρουμε μία απόφαση.Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει το δίλημμα … από την μία πλευρά η φωνή της λογικής, μας προστάζει ποια είναι… η σωστή επιλογή που πρέπει να πάρουμε και από την άλλη πλευρά το συναίσθημα βροντοφωνάζει και μας.

παρασύρει να ακολουθήσουμε τον δρόμο της καρδιάς! Βρίσκεσαι και εσύ αυτή την περίοδο σε δίλημμα και δεν ξέρεις τί να αποφασίσεις;
Θέλεις να μάθεις πώς σκέφτεται και αντιδρά κάθε ζώδιο, όταν βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα μίας απόφασης;
Διάβασε το ζώδιο που σε ενδιαφέρει και μάθε αν στη ζωή του ακολουθεί τη λογική ή το συναίσθημα και ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνει στις επιλογές του!

ΚΡΙΟΣ
Το Κριαράκι τις περισσότερες φορές δεν μπαίνει στην διαδικασία, ούτε να ακούσει την καρδιά του, ούτε να σκεφτεί βάση της λογικής. Θα ακολουθήσει απερίσκεπτα και εντελώς παρορμητικά αυτό που ανοίγεται μπροστά του, χωρίς να έχει διαλευκάνει μέσα του αν είναι κάτι που πραγματικά το θέλει ή αν βάση λογικής είναι κάτι που θα του βγει σε καλό! Έτσι λοιπόν πολύ συχνά μετανιώνει για τις επιλογές του και προσπαθεί στη συνέχεια να βάλει σε μία τάξη τα πράγματα. Αρκετές στιγμές ο εγωισμός του δεν τον αφήνει να δει καθαρά τις καταστάσεις και να κάνει την επιλογή που είτε θα είναι η σωστή, είτε θα τον ευχαριστεί. Μετά από συνεχόμενα λάθη και απογοητεύσεις, προσπαθεί να επιβάλλει στον εαυτό του τη λογική, γρήγορα όμως αν βρεις το «κουμπί» του, μπορείς να τον κάνεις να ακολουθήσει το συναίσθημα! Οι αποφάσεις του όμως αλλάζουν με ταχύτητα φωτός !…

ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος όταν βρίσκεται μπροστά στο σταυροδρόμι μίας απόφασης, θα πάρει αρκετό χρόνο για να επιλέξει ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσει. Θα μετρήσει όλα τα θετικά και τα αρνητικά μίας απόφασης και δεν θα βιαστεί να κάνει το επόμενό του βήμα, αν δεν έχει πρώτα βεβαιωθεί ότι θα βαδίσει εκ του ασφαλούς. Πριν πάρει μία απόφαση θα ακούσει την φωνή της καρδιάς του, αν όμως δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις που του ορίζει η λογική του, τότε δεν πρόκειται να ακολουθήσει το συναίσθημά του, αλλά θα έχει πολύ μεγάλο επιβάλλον στον εαυτό του, προκειμένου να ακολουθήσει την ασφαλή «οδό»! Σαν ζώδιο της Γης, το Ταυράκι βαδίζει πάντα με τα σταθερά και σίγουρα μονοπάτια της λογικής και προσπαθεί να πείσει και τον εαυτό του, ότι αυτό που ζητά η καρδιά του είναι το «σωστό»! Η καθυστέρηση του στην λήψη αποφάσεων είναι η αιτία που πολλές φορές χάνει σημαντικές ευκαιρίες.

ΔΙΔΥΜΟΣ
Είναι γνωστό ότι ο Δίδυμος έχει αρκετά κυκλοθυμική συμπεριφορά και πολύ εύκολα αλλάζει διαθέσεις, απόψεις και τακτικές. Έχει τον τρόπο να συνδυάζει τη λογική με το συναίσθημα και οι αποφάσεις του να είναι απρόβλεπτες αλλά και πρωτότυπες! Για τα απλά καθημερινά πράγματα θα αποφασίσει βάση του συναισθήματος, θα κάνει αυτό που πραγματικά θέλει και αισθάνεται, αν δει όμως ότι κάτι πάει στραβά, τότε αλλάζει γρήγορα τακτική! Για τα πιο σοβαρά ζητήματα που αφορούν το μέλλον και την εξέλιξή του, θα σκεφτεί σοβαρά κάποια πράγματα και πολύ γρήγορα θα βαδίσει βάση της λογικής του. Ο Δίδυμος είναι ένας άνθρωπος που έχει τον τρόπο να ελίσσεται και να βρίσκει την ιδανική λύση, την κατάλληλη στιγμή. Το αδύνατο σημείο του είναι ότι πολλές φορές δεν μπορεί να διακρίνει πόσο σημαντική είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρει και δεν δίνει την δέουσα σημασία!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Οι αποφάσεις ενός Καρκίνου στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στο συναίσθημα, αλλά και στην διαίσθησή του! Όσο και να προσπαθήσεις να τον μεταπείσεις ή να του επιβάλεις να σκεφτεί πιο λογικά, δεν θα καταφέρεις να του αλλάξεις τακτική. Ένας Καρκίνος είναι ευτυχισμένος μόνο όταν κάνει αυτό που πραγματικά αισθάνεται, έστω και αν είναι λάθος. Μπορεί μέσα του να γνωρίζει πολύ καλά τις συνέπειες κάποιων αποφάσεών του, όμως είναι της άποψης πως καλύτερα να κάνεις αυτό που πραγματικά επιθυμείς και στη συνέχεια ας πονέσεις, παρά να επιβάλεις στον εαυτό σου τα «πρέπει» που θα σου αφήσουν μέσα σου ένα μεγάλο «αγκάθι»! Για τα πολύ κρίσιμα ζητήματα της ζωής του, το Καρκινάκι θα ακούσει και την εσωτερική του φωνή, γιατί ως γνωστόν είναι ζώδιο αρκετά διαισθητικό και εμπιστεύεται πολύ το ένστικτό του! Το αρνητικό του στοιχείο είναι πως κάποιες στιγμές χάνει σημαντικές ευκαιρίες επειδή δεν μπορεί να πάρει πρακτικές αποφάσεις!

ΛΕΩΝ
Ένας Λέοντας ποτέ δεν θα παραδεχτεί ότι επέλεξε λάθος, ότι δεν έκανε το σωστό. Πάντα θα κάνει αυτό που θεωρεί ότι θα τον κάνει ευτυχισμένο και δεν θα το μετανιώσει ούτε στιγμή. Τις περισσότερες φορές αποφασίζει με το συναίσθημα και προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του με επιχειρήματα, ότι αυτό είναι το σωστό και ότι παίρνει την ιδανική απόφαση! Ακόμα και όταν ξέρει καλά ότι η επιλογή που παίρνει βάση του συναισθήματος είναι από την αρχή καταδικασμένη, θα κάνει τα αδύνατα – δυνατά για να αλλάξει την κατάσταση! Ωστόσο πολλές φορές χάνει πολύτιμο χρόνο στην προσπάθειά του να κάνει τις καταστάσεις γύρω του να «δουλέψουν» έτσι όπως υπολόγιζε! Όταν πρόκειται για μία σοβαρή απόφαση που θα επηρεάσει όχι μόνο τη ζωή του, αλλά και τις ζωές των κοντινών του προσώπων, ο Λέων φροντίζει πάντα να στέκεται στο ύψος του και να βάζει κάτω το μυαλό του για να επιλέξει σωστά!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο μόνος τρόπος για να παρθούν σωστές αποφάσεις, είναι μόνο βάση της λογικής για τον φίλο μας τον Παρθένο, που δεν επιτρέπει στον εαυτό του να λειτουργήσει αυθόρμητα και να κάνει αυτό που λεει η καρδούλα του! Η λογική είναι στάση ζωής γι αυτόν και μόνο όταν βαδίζει προγραμματισμένα και εκ του ασφαλούς αισθάνεται καλά. Μπορεί μέσα του κάποιες στιγμές να νιώθει ανικανοποίητος και να σκέφτεται πώς θα μπορούσαν να ήταν τα πράγματα αν είχε αφήσει το συναίσθημά του ελεύθερο, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα ριψοκινδύνευε παίρνοντας μία απόφαση που δεν θα είχε πρώτα μελετήσει καλά και δεν θα στηριζόταν στα «πρέπει» και στους κανόνες, που θέτει ο ίδιος στον εαυτό του! Η τετράγωνη λογική του αλλά και η αυστηρότητα στην οποία καταβάλλει τον εαυτό του είναι η αιτία που πολλές φορές μπορεί να φανεί ανέκφραστος, ψυχρός και αδιάφορος.

ΖΥΓΟΣ
Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός Ζυγού είναι η αναποφασιστικότητά του! Τις περισσότερες φορές βρίσκεται διχασμένος και δεν ξέρει ούτε τι είναι το σωστό, αλλά ούτε τι είναι και αυτό που πραγματικά θέλει. Εκείνες τις στιγμές θα ζητήσει την συμβουλή των γύρων του, πολλές φορές θα επιλέξει επηρεασμένος από όλα όσα έχει ακούσει από τρίτα πρόσωπα ή πολύ απλά θα βάλει άλλους να αποφασίσουν γι αυτόν, προκειμένου να αποποιηθεί τις ευθύνες. Όταν στο τέλος τα κάνει… σαλάτα, τότε θα κάτσει σοβαρά να σκεφτεί και να πάρει μία απόφαση, ζυγίζοντας τα θετικά και τα αρνητικά της επιλογής που επρόκειτο να πάρει. Τις περισσότερες φορές ακούει την καρδιά του, αρκεί με την απόφασή του να μην αδικήσει κανέναν.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο Σκορπιός κινείται βάση της διαίσθησής του – όπου τις περισσότερες φορές είναι αλάνθαστη – για αυτό και όταν πρόκειται να πάρει μία απόφαση ,την εμπιστεύεται απόλυτα! Όταν θέλει πολύ να πετύχει έναν προσωπικό του στόχο, τότε έχει όλη την υπομονή και την επιμονή να κάνει ότι περνά από το χέρι του, για να κάνει πραγματικότητα την επιθυμία του. Σε αυτές τις περιπτώσεις, έστω και αν χρειαστεί να θυσιάσει τις επιθυμίες του, θα κάνει το σωστό και το «πρέπει» για να κατακτήσει αυτό που τόσο πολύ λαχταρά! Ωστόσο στον έρωτα, τις περισσότερες φορές θα κινηθεί βάση ενστίκτου και συναισθήματος, γιατί δεν θέλει ποτέ να χάνει ούτε μία στιγμή που μπορεί να του χαρίσει χαρά και απόλαυση!

ΤΟΞΟΤΗΣ
Παρόλο που ο Τοξότης σου δίνει την εντύπωση ότι είναι ένας άνθρωπος υπερβολικά αισιόδοξος, παρορμητικός αλλά και επιπόλαιος, στην πραγματικότητα σκέφτεται αρκετά όταν βρίσκεται μπροστά σε μία σοβαρή απόφαση! Στην νεότερη ηλικία του θα ακολουθήσει πολλές φορές το συναίσθημά του, αδιαφορώντας για το τί είναι το σωστό, γι αυτό και αρκετές φορές θα «φαει» το κεφάλι του μέχρι να μάθει! Ωστόσο είναι από τους ανθρώπους που αργά ή γρήγορα τα παθήματα του γίνονται μαθήματα, γι αυτό και μεγαλώνοντας προσπαθεί να αποφεύγει τα λάθη ακολουθώντας τη λογική του, όταν πρόκειται να πάρει κάποια απόφαση ζωής. Σε άλλες πιο σοβαρές περιπτώσεις θα προσπαθήσει να συνδυάσει τη λογική με το συναίσθημα και να πάρει μία απόφαση, που θα μπορεί να τον ικανοποιήσει από όλες τις απόψεις!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αναμφισβήτητα ο Αιγόκερως είναι ένας άνθρωπος με τετράγωνη λογική! Στην ζωή δεν επιτρέπονται οι επιπολαιότητες και δεν αρκεί μόνο να σκεφτόμαστε τί είναι αυτό που θέλουμε. Αυτή είναι η άποψή του για τις αποφάσεις της ζωής, που γι αυτόν δεν είναι ένα απλό παιχνιδάκι. Όταν πρέπει να κάνει μία επιλογή θα σκεφτεί σοβαρά, όχι το τι προσδοκά η καρδιά του, αλλά τι είναι το καλύτερο γι αυτόν βάση της λογικής του. Θα στερήσει από τον εαυτό του τη χαρά που μπορεί να του δώσει μία συναισθηματική πρόκληση, προκειμένου να πετύχει αυτό που έχει βάλει στο μυαλό του! Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να εννοήσουμε ότι ο Αιγόκερως είναι ένας άνθρωπος χωρίς συναισθήματα. Θα υπάρξουν στιγμές που για κάποια απλά ζητήματα θα ακολουθήσει την καρδιά του, όμως δεν θα αφήσει ποτέ τα αισθήματά του να τον καθοδηγήσουν για πολύ καιρό, εφόσον η λογική του τον προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Υδροχόος παίρνει συνήθως απρόβλεπτες αποφάσεις τη στιγμή που κανείς δεν το περιμένει και λειτουργεί πάντα ανάλογα με την περίπτωση! Παρόλο που μπορεί πολλές φορές να ακούσει την φωνή της καρδιάς του και να πάρει μία απόφαση που θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο συναίσθημά του, υπάρχουν και στιγμές που κάνει την ανατροπή και αποφασίζει αποκλειστικά και μόνο βάση της λογικής του. Το σημαντικότερο γι αυτόν είναι οι αποφάσεις που θα πάρει να μην πληγώσουν κάποιον άλλον. Γι αυτό λοιπόν, αν ο δρόμος της καρδιάς του τον καθοδηγεί σε επιλογές που μπορεί να προκαλέσουν πόνο σε κάποιον άλλον άνθρωπο, τότε είναι βέβαιο ότι θα επιβληθεί στον εαυτό του, θα βάλει κάτω τη λογική του και θα σκεφτεί ποιο είναι το σωστό! Για τα απλά καθημερινά ζητήματα θα κάνει συνήθως αυτό που θέλει, χωρίς να λογαριάσει κάποιο κόστος.

ΙΧΘΥΣ
Τί πάει να πει λογική…είναι άγνωστη λέξη για το τρυφερό μας το Ψαράκι, που είναι ένα ζώδιο που σκέφτεται και ενεργεί αποκλειστικά και μόνο με το συναίσθημά του. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να στερούμαστε όλα όσα επιθυμεί η καρδιά μας είναι η άποψή του και έστω και αν κάποιες στιγμές επιβάλλεται να δει κάποια πράγματα με την ψυχρή λογική, δύσκολα τα καταφέρνει! Παρόλο που πολλές φορές δειλιάζει όταν βρίσκεται μπροστά σε μία απόφαση και προσπαθεί να αποφύγει τις τελεσίδικες επιλογές, σύντομα θα κάνει αυτό που του λεει η καρδιά του, χωρίς να υπολογίσει το κόστος. Μπορεί βέβαια μετά να μετανιώνει, όμως σπάνια μαθαίνει από τα λάθη του και συνεχίζει να ακολουθεί το συναίσθημά του!

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης