Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Χωρίζετε ή μένετε πιστή στη σχέση σας;Ποια είναι τα έξι στάδια για να αποφασίσετε

Χωρίζετε ή μένετε πιστή στη σχέση σας;
Να χωρίσετε ή να μείνετε πιστή στη σχέση σας; Υπάρχουν έξι στάδια που θα σας βοηθήσουν να πάρετε την απόφασή σας. Άλλωστε, από εσάς εξαρτάται ποιους ανθρώπους θα κρατήσετε στη ζωή σας και ποιους θα διώξετε. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ψυχολόγος και οικογενειακή θεραπευτής, Beverley Stone, στο βιβλίο της με τίτλο: «Stay or Leave? Six Steps To Resolving Your Relationship Indecision», προτείνει ένα πρόγραμμα έξι σταδίων προκειμένου να πάρετε την απόφασή σας στο δίλημμα που σας ταλαιπωρεί. 

Μείνετε ο εαυτός σας
Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που δε λένε την άποψή τους μόνο για να ευχαριστήσουν τους γύρω τους, επηρεάζονται αρνητικά, δεν είναι ευτυχείς και χάνουν τον αυτοσεβασμό τους. Γι’ αυτό συνιστούν στους ασθενείς τους να συζητούν αυτά που σκέφτονται με τον σύντροφό τους. Έτσι, εάν το αποτέλεσμα δείξει ότι υπάρχει επικοινωνία αυτό είναι καλό σημάδι. Αν δεν υπάρχει, καλό είναι να το ξανασκεφτείτε. 

Μην σκέφτεστε τι σκέφτονται οι άλλοι 
Σταματήστε να σκέφτεστε τι θα σκεφτούν οι άλλοι για τις πράξεις σας. Για παράδειγμα, εάν εκμυστηρευτείτε σε κάποιον φίλο σας τους προβληματισμούς σας, εκείνος θα αντιδράσει ποικιλοτρόπως, ανάλογα φυσικά με το πώς βλέπει τα πράγματα. Έτσι, αν πιστεύετε πως όσα λένε οι άλλοι είναι απλά και μόνο η άποψή τους, τότε αυτό θα σας κάνει πιο ήρεμους και πιο λογικούς και θα σας βοηθήσει να περιορίσετε το άγχος σας. 

Πώς να αποφύγετε τα διλήμματα 
Όταν είστε σε δίλημμα, καλό είναι να πάρετε ένα χαρτί και ένα στυλό και να καταγράψετε τις δύο αντίθετες πλευρές σας σαν να προσπαθείτε να τις λύσετε. Προσπαθήστε να συνεχίσετε το διάλογο και αυτή η συζήτηση θα σας οδηγήσει στην απάντηση που ψάχνετε. 

Ξεχάστε το «δεν μπορώ»
Δεν υπάρχει «δεν μπορώ». Υπάρχει «δεν θέλω». Εάν συνειδητοποιήσετε ότι ισχύει αυτό, τότε θα καταλάβετε εάν αξίζει να μείνετε ή να φύγετε από τη σχέση σας. 

Δεν θα σας λύσουν οι άλλοι το πρόβλημα
Σταματήστε να πιστεύετε ότι θα έρθει ως μάννα εξ ουρανού λύση για το πρόβλημά σας. Το αν επιλέξεις λάθος ή σωστά για μια πράξη σας, θα το καταλάβετε μόνοι σας στην πορεία. 

Σκεφτείτε ότι έχετε ελάχιστη διάρκεια ζωής
Μπορεί να σας τρομάζει η ιδέα αλλά αν σας ενημέρωναν ότι έχετε ελάχιστο χρόνο ζωής, τότε θα αποφασίζατε και θα δρούσατε πιο γρήγορα και με περισσότερη σιγουριά. Αν αποφασίζατε να μείνετε στη σχέση σας, δε θα σας ανησυχούσαν οι καυγάδες μεταξύ σας ή αν θέλατε να φύγετε, δεν θα διστάζατε να το κάνετε. 

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης