Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Illinois.
Αυτοί λοιπόν που πέτυχαν υψηλό σκορ στο τεστ ναρκισσισμού, ήταν αυτοί που είχαν παράλληλα και τους περισσότερους φίλους στο Facebook. Όπως σημείωσε η έρευνα είναι οι ίδιοι ακόμα που ενημερώνουν πιο συχνά από όλους το status τους στο προφίλ τους και να κάνουν tag το όνομά τους πιο συχνά σε φωτογραφίες.
Η έρευνα μελέτησε τις συνήθειες 294 φοιτητών, χρηστών της δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.
Η πανεπιστημιακή αυτή έρευνα δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Personality and Individual Differences» και σκιαγραφεί έναν τύπο ανθρώπου που από τη συμπεριφορά του στο Facebook χαρακτηρίζεται «κοινωνικά διασπαστικός» (socially disruptive).
Όπως τονίζει η έρευνα το χαρακτηριστικό αυτό αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο σοβαρές μορφές ναρκισσισμού με στοιχεία όπως την επιδειξιμανία σε μεγάλο βαθμό, την αίσθηση ότι αξίζει περισσότερο σεβασμό από τους άλλους, την ματαιοδοξία και την επιθυμία προσέλκυσης της προσοχής από άλλους, όπως αναφέρει το mediagate.gr
Ακόμα, τα άτομα αυτά επιθυμούν να βρίσκονται διαρκώς στο κέντρο της προσοχής, ενώ, σύμφωνα με τους επιστήμονες, γράφουν πράγματα που σοκάρουν ή προχωρούν σε πολύ προσωπικές αποκαλύψεις, επειδή δεν αντέχουν στην ιδέα ότι κανείς δεν ασχολείται μαζί τους.
Η κοινωνική ψυχολόγος του πανεπιστημίου του Sussex στη Βρετανία Vivian Vignoles σημείωσε ότι »υπάρχει ξεκάθαρη απόδειξη ότι οι φοιτητές των αμερικανικών πανεπιστήμιων έχουν αρχίσει να γίνονται ολοένα και πιο ναρκισσιστές», επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρέπει »να ερευνήσουμε την διαδικτυακή συμπεριφορά άλλων ηλικιακών ομάδων, καθώς και σπουδαστών σε πανεπιστήμια άλλων κρατών».