Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ρομποτική καθαρίστρια γραφείων (BINTEO)


Η Fuji Heavy Industries και η Sumitomo ανέπτυξαν ένα «χαριτωμένο» ρομπότ ικανό να βοηθάει στον καθαρισμό των γραφείων. Στην πραγματικότητα αποτελεί την συνέχεια, ενός
απλούστερου μοντέλου που είχαν παρουσιάσει οι εταιρείες πριν από δέκα χρόνια. Αυτό το νέο ρομπότ μπορεί να πλοηγηθεί σε χώρους γεμάτους έδρανα, εξοπλισμό γραφείου και άλλα εμπόδια.  (συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων).

Το ρομπότ με μπαταρία είναι ικανό να κινηθεί με ταχύτητα 30 μέτρων το λεπτό, ενώ είναι εξοπλισμένο με αποστασιόμετρο λέιζερ, το οποίο ανιχνεύει για τυχόν εμπόδια ή ανθρώπους στην πορεία του, ενημερώνοντας για την έλευσή του, «Παρακαλώ βγείτε από τον δρόμο μου, καθαρίζω αυτό το δωμάτιο». Σε περίπτωση που δεν συμβεί τίποτα για 15 δευτερόλεπτα, το ρομπότ θα αλλάξει την πορεία του, παρακάμπτοντας το εμπόδιο.

Σύμφωνα με την Fuji Heavy και η Sumitomo, το ρομπότ λειτουργεί για 2,5 ώρες με μία φόρτιση και μειώνει τον χρόνο καθαρισμού σε ποσοστό 50% περίπου. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε μία ρομποτική καθαρίστρια, το εν λόγω μηχάνημα κυκλοφορεί ήδη στην -ιαπωνική- αγορά.

Αυτό το βίντεο δείχνει τα ρομπότ (και μια ανθρώπινη συνάδελφο) σε δράση:





http://www.proho.gr/

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης