Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Σουπερ Βόμβα «τυφλοπόντικα» ετοιμάζουν για το Ιράν οι ΗΠΑ

Πρόκειται για την βόμβα MOP (Σύστημα Βαρέως Πυροβολικού ή GBU-57A/B ή Big Blu) που είναι και βόμβα μαζικής διάτρησης πολεμικών εγκαταστάσεων και θα ρίπτεται από τα «αόρατα» βομβαρδιστικά Β-2.Ειδικεύεται δε στην καταστροφή ενισχυμένων υπόγειων εγκαταστάσεων όπως αυτές που
πιθανώς χρησιμοποιούν τα πυρηνικά προγράμματα του Ιράν και της Βορείου Κορέας αφού μπορεί να διαπερνά δεκάδες μέτρα βράχου και να «τρυπώνει» ως …
τυφλοπόντικας! Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια – περί το 2007 – αλλά τώρα – ίσως και για προπαγανδιστικούς λόγους – γίνεται λόγος οτι επιταχύνεται από το αμερικανικό Πεντάγωνο.«Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τους στόχους. Είναι απλά μια δυνατότητα την οποία θεωρούμε απαραίτητη στον κόσμο που ζούμε» περιορίστηκε να δηλώσει τις προάλλες ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου κ. Τζεφ Μόρελ.

Η ανάπτυξη και οι δοκιμές της βόμβας MOP, επιταχύνεται χάρη σε κονδύλι 52 εκατ. δολαρίων που εγκρίθηκε από το Πεντάγωνο τον περασμένο μήνα, έπειτα από δύο χρόνια καθυστερήσεων λόγω τεχνικών και οικονομικών κωλυμάτων.

Το ποσό αυτό θα διατεθεί για την τροποποίηση του βομβαρδιστικού B-2 ώστε να μπορεί να μεταφέρει 2 βόμβες MOP. Η διατρητική βόμβα έχει βάρος 13,6 τόνους και μεταφέρει 2,4 τόνους εκρηκτικών.

Είναι 10 φορές πιο ισχυρή από τη βόμβα που προορίζεται να αντικαταστήσει.

Η βόμβα μπορεί να διαπερνά 40 μέτρα βράχου μέτριας σκληρότητας ή 8 έως 61 μέτρα οπλισμένου σκυροδέματος.

Χάρη στο GPS που φέρει, η βόμβα MOP καταφέρνει χτυπήματα ακριβείας σε υπόγεια οπλοστάσια, εργαστήρια ή κρυψώνες



Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης