Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Φιλέτο ψαριού με λευκή αρωματική σάλτσα και κάρυ






Υλικά:
  • 2 μέτριου μεγέθους ψάρια (Περίπου 800 γρ.)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 κουτ. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. τσάιβς (σχοινόπρασο) ψιλοκομμένα
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • ½ κούπας κρέμα γάλακτος
  • ½ κούπας ζωμό ψαριού
  • 1 κουτ. γλυκ. (κοφτό) κάρυ
Εκτέλεση:
  • Φιλετάρουμε τα ψάρια και αλατοπιπερώνουμε.
  • Τις ουρές και τα κεφάλια δεν τα πετάμε! Τα βάζουμε με ένα λίτρο νερό και λίγο αλάτι σ’ ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 20 λεπτά (παρακάτω θα χρειαστούμε ½ της κούπας από το ζωμό αυτό για τη σάλτσα).
  • Ζεσταίνουμε σ’ ένα μεγάλο τηγάνι το μισό λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα φιλέτα (για 1-2 λεπτά από κάθε μεριά) με τα κρεμμυδάκια.
  • Σβήνουμε με τη βότκα, βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα τοποθετούμε με το υπόλοιπο λάδι σ’ ένα ταψάκι το οποίο βάζουμε στο φούρνο (στο grill) για 6-7 λεπτά.
  • Στο τηγάνι προσθέτουμε ½ της κούπας από το ζωμό των ψαριών και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι ν’ αρχίσει να «δένει». 
  • Στο τέλος προσθέτουμε το κάρυ, και λίγο πρiν σερβίρουμε και τα τσάιβς. Αν δούμε ότι η σάλτσα μας είναι πολύπηχτή, την αραιώνουμε με λίγο από το ζωμό του ψαριού που έχουμε κρατήσει.
  • Βγάζουμε τα φιλέτα από το φούρνο, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα, από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα και αν θέλουμε λίγα ακόμα τσάιβς ψιλοκομμένα.
Ταιριάζει με άσπρο ρύζι (μπορείτε να το βράσετε με το ζωμό που περίσσεψε). 

Καλή όρεξη! 

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης