Υλικά:
- 2 μέτριου μεγέθους ψάρια (Περίπου 800 γρ.)
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 κουτ. ελαιόλαδο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 κουτ. τσάιβς (σχοινόπρασο) ψιλοκομμένα
- 1 σφηνάκι βότκα
- ½ κούπας κρέμα γάλακτος
- ½ κούπας ζωμό ψαριού
- 1 κουτ. γλυκ. (κοφτό) κάρυ
- Φιλετάρουμε τα ψάρια και αλατοπιπερώνουμε.
- Τις ουρές και τα κεφάλια δεν τα πετάμε! Τα βάζουμε με ένα λίτρο νερό και λίγο αλάτι σ’ ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 20 λεπτά (παρακάτω θα χρειαστούμε ½ της κούπας από το ζωμό αυτό για τη σάλτσα).
- Ζεσταίνουμε σ’ ένα μεγάλο τηγάνι το μισό λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα φιλέτα (για 1-2 λεπτά από κάθε μεριά) με τα κρεμμυδάκια.
- Σβήνουμε με τη βότκα, βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα τοποθετούμε με το υπόλοιπο λάδι σ’ ένα ταψάκι το οποίο βάζουμε στο φούρνο (στο grill) για 6-7 λεπτά.
- Στο τηγάνι προσθέτουμε ½ της κούπας από το ζωμό των ψαριών και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι ν’ αρχίσει να «δένει».
- Στο τέλος προσθέτουμε το κάρυ, και λίγο πρiν σερβίρουμε και τα τσάιβς. Αν δούμε ότι η σάλτσα μας είναι πολύπηχτή, την αραιώνουμε με λίγο από το ζωμό του ψαριού που έχουμε κρατήσει.
- Βγάζουμε τα φιλέτα από το φούρνο, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα, από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα και αν θέλουμε λίγα ακόμα τσάιβς ψιλοκομμένα.
Καλή όρεξη!