Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Λίστα θανάτου νεοναζιστικής οργάνωσης στη Γερμανία

Η αστυνομία ανακάλυψε κατάλογο με 88 υποψήφια θύματα του «Πυρήνα του Τσβικάου»

Σύμφωνα με το περιοδικό «Spiegel», η γερμανική αστυνομία ανακάλυψε έναν κατάλογο «θανάτου» με ονόματα και διευθύνσεις 88 υποψήφιων θυμάτων των ακροδεξιών εκτελεστών του «πυρήνα του Τσβικάου».

Οι γερμανικές αρχές ανακάλυψαν τη λίστα αυτή κατά τη διάρκεια των ερευνών για τη δράση των δύο νεοναζιστών Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπένχαρτ, που βρέθηκαν νεκροί την περασμένη εβδομάδα και θεωρούνται, μαζί με τη συνεργό τους, Μπεάτε Τσέπε, υπεύθυνοι για τις δολοφονίες οκτώ Τούρκων μεταναστών, ενός Έλληνα και μιας γυναίκας αστυνομικού.

Η αστυνομία ερεύνησε την περασμένη Κυριακή ένα σπίτι κατεστραμμένο από πυρκαγιά στην πόλη Τσβικάου, όπου, εκτός της λίστας, ανακαλύφθηκαν τα όπλα που είχαν χρησιμοποιηθεί για τη δολοφονία της αστυνομικού και των εννέα μεταναστών. Η Τσέπε παραδόθηκε μετά την ανακάλυψη των δύο συνεργών της, οι οποίοι αυτοκτόνησαν ύστερα από μια αποτυχημένη ληστεία στις 4 Νοεμβρίου, όταν κατάλαβαν ότι η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη τους.

Ο κατάλογος αυτός με τα 88 ονόματα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δύο μέλη της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας, τον βουλευτή των Πρασίνων Γέρζι Μόνταγκ και τον βουλευτή του κόμματος Χριστιανική Κοινωνική Ένωση της Βαυαρίας, Χανς Πέτερ Ουλ, καθώς και εκπροσώπους ισλαμικών και τουρκικών οργανώσεων. Το νούμερο 88 δεν είναι τυχαίο, καθώς θεωρείται αριθμός- κώδικας μεταξύ των νεοναζί επειδή αντιπροσωπεύει το χαιρετισμό «Χαίρε Χίτλερ» («Heil Hitler» όπου το Η είναι το όγδοο γράμμα του αλφαβήτου, δυο οκτάρια, άρα 88).

Μετά τους Σοσιαλδημοκράτες, τώρα και οι Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ ζήτησαν να τεθεί εκτός νόμου το ακροδεξιό γερμανικό Εθνικιστικό Κόμμα, ειδικά μετά την αποκάλυψη ότι ένα από τα στελέχη της αστυνομίας της Έσσης ήταν παρόν στη μία (άλλα γερμανικά ΜΜΕ μιλάνε για ακόμη τρεις, γεγονός που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη) δολοφονική επίθεση κατά Τούρκου μετανάστη. Ο αστυνομικός αυτός, γνωστός για τις ακροδεξιές θέσεις του, στα νεανικά του χρόνια αυτοαποκαλούταν «Μικρός Αδόλφος».





Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης