Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Η διαφθορά που σκοτώνει


Το κατηγορώ ενός εισαγγελέα για το θάνατο μιας νεαρής μητέρας

Η διαφθορά που σκοτώνει
Τη συγκλονιστική ιστορία μίας νεαρής μητέρας που μπήκε στο χειρουργείο για αισθητική επέμβαση και, τελικά, έχασε τη ζωή της, αποκαλύπτει ο αντιεισαγγελέας Εφετών, Β.Φλωρίδης, ξεσκεπάζοντας τις απαράδεκτες καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα στα ελληνικά νοσοκομεία. 

Όπως εξηγεί σήμερα στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Φλωρίδης, η υπόθεση εκτυλίχθηκε πριν από αρκετά χρόνια, όταν η άτυχη κοπέλα αποφάσισε να κάνει επέμβαση λιποαναρρόφησης. Απευθύνθηκε γι’ αυτό σε πανεπιστημιακό γιατρό της Θεσσαλονίκης. Επειδή δεν είχε τα χρήματα για να κάνει την επέμβαση σε ιδιωτική κλινική, ο γιατρός εξασφάλισε – παράτυπα – την εισαγωγή της σε νοσοκομείο. Με αυτό τον τρόπο η ασθενής θα πλήρωνε μόνο εκείνον και όχι τα νοσήλεια. 

Οι συγγενείς της κοπέλας λένε ότι ούτε το θύμα αλλά ούτε και εκείνοι, είχαν ενημερωθεί για τη σοβαρότητα της επέμβασης και τις πιθανές επιπλοκές. Η ασθενής δεν είχε υπογράψει έγγραφο που να δηλώνει ότι ενημερώθηκε για την κατάσταση. 

Τελικά, η επέμβαση έγινε, αλλά μετεγχειρητικά παρουσιάστηκαν επιπλοκές. Ο αντιεισαγγελέας καταγγέλλει ότι η κατάσταση της ασθενούς υποβαθμίστηκε, ενώ ο γιατρός που την χειρούργησε, δεν βρέθηκε για να την εξετάσει. Για κακή της τύχη, μεσολάβησε και Σαββατοκύριακο, διάστημα κατά το οποίο, τα ελληνικά νοσοκομεία υπολειτουργούν. 
«Το αποτέλεσμα», λέει ο κ. Φλωρίδης «ήταν να επιδεινωθεί η κατάσταση της κοπέλας και να καταλήξει». 

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης τιμώρησε το γιατρό για χρηματισμό με αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος για ένα χρονικό διάστημα και χρηματικό πρόστιμο. 

Ωστόσο, εκείνος άσκησε έφεση στο αρμόδιο Πειθαρχικό, το οποίο συνεδρίασε μετά από έξι χρόνια, για να διαπιστώσει ότι η υπόθεση είχε… παραγραφεί!









newsbeast.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης