Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Τιτανικός: το πλοίο που δεν βυθίστηκε ποτέ;;


 Το παρθενικό ταξίδι του "Τιτανικού" είχε αρχικά σχεδιαστεί να γίνει στις 20 Μαρτίου του 1912. Έξι μήνες νωρίτερα, στις 20 Σεπτεμβρίου 1911, το δίδυμο πλοίο του "Τιτανικού", που είχε το όνομα "Ολύμπικ" και ανήκε επίσης στην White Star Lines, συγκρούστηκε με βρετανικό πολεμικό πλοίο με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικές ζημιές. Παρά την σφοδρή σύγκρουση το πλοίο δεν βυθίστηκε αλλά κατάφερε να φτάσει στο λιμάνι του Southampton. 
Το τραγικό για τους πλοιοκτήτες ήταν οτι το "Ολύμπικ" ήταν ανασφάλιστο και η ζημιά δυσβάσταχτη για τα οικονομικά τους.

Το σατανικό σχέδιο για την δήθεν βύθιση του "Τιτανικού" 

  Με τον "Τιτανικό" να βρίσκετε ακόμη στο ναυπηγείο και το "Ολύμπικ" ανασφάλιστο, η πλοιοκτήτρια εταιρεία βρισκότανε πλέον στα πρόθυρα της καταστροφής! Όταν το "Ολύμπικ" επέστρεψε στα ναυπηγεία Harland & Wolf στο Belfast για επισκευές, οι ιθύνοντες της εταιρείας εμπνεύστηκαν το "σατανικό σχέδιο" που θα τους έσωζε από την οικονομική κατάρρευση:
αφού ανακοίνωναν οτι το πολυαναμενόμενο παρθενικό ταξίδι του "Τιτανικού" θα καθυστερούσε για λίγες ημέρες ώστε να κερδίσουν χρόνο, στην συνέχεια θα επισκεύαζαν το "Ολύμπικ" και θα το μετονόμαζαν σε "Τιτανικό". Έτσι  τα δύο πανομοιότυπα πλοία θα άφηναν τους χώρους του ναυπηγείου με διαφορετικά ονόματα.
Μετά  οι πλοιοκτήτες θα φρόντιζαν ώστε ο, ασφαλισμένος για πολλά εκατομμύρια ,"Τιτανικός"- που στην πραγματικότητα θα ήταν το "δίδυμο" πλοίο "Ολυμπικ"- κατά το παρθενικό ταξίδι να έχει μια μικρή σύγκρουση. Η  σύγκρουση θα ήταν ελεγχόμενη ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς και η White Star Lines θα εισέπρατε τα ασφάλιστρα. 
  Για να είναι σίγουροι πως όλα θα πάνε καλά οι άνθρωποι της εταιρείας θα έβαζαν ένα ακόμη πλοίο τους να παρακολουθεί  διακριτικά από απόσταση τον "Τιτανικο-Ολύμπικ" και σε περίπτωση ανάγκης να πλησιάσει, να βοηθήσει στην εκκένωση και να ρυμουλκύσει το κρουαζιερόπλοιο με ασφάλεια στην Νέα Υόρκη. Στην συνέχεια θα επισκεύαζαν το πλοίο, θα του ξαναέδιναν το πραγματικό του όνομα ενώ θα είχαν στην διάθεση τους και τον αληθινό "Τιτανικό"!!






pyles.tv

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης