Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Οι Πόλεις Με Την Υψηλότερη Ποιότητα Ζωής!

Για τρίτο σερί χρόνο η Βιέννη διατηρεί τα πρωτεία στη λίστα των πόλεων παγκοσμίως με την καλύτερη ζωή για τους κατοίκους τους, με βάση τον…οδηγό Ποιότητας Ζωής του –ομίλου- Mercer, για το 2011.

Μεταξύ των στοιχείων που εξετάζονται για να βγεί η συγκεκριμένη ετήσια λίστα είναι: η πολιτικοοικονομική σταθερότητα, η κουλτούρα, τα επίπεδα εκπαίδευσης και μόρφωσης των κατοίκων, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι δημόσιες συγκοινωνίες και η στέγαση.
Την δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Ζυρίχη ενώ την τρίτη το Όκλαντ, η μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας.
Υψηλή θέση κατέχει και ο Καναδάς με το Βανκούβερ τη στιγμή που στον αντίποδα βρίσκονται πόλεις χωρών όπως η Ινδία, η Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής και το Τσαντ.
Το top-10 των πόλεων με την υψηλότερη ποιότητα ζωής είναι:
1. Βιέννη (Αυστρία)
2. Ζυρίχη (Ελβετία)
3. Όκλαντ (νέα Ζηλανδία)
4. Μόναχο (Γερμανία)
5. Ντίσελντορφ (Γερμανία)
6. Βανκούβερ (Καναδάς)
7. Φρανκφούρτη (Γερμανία)
8. Γενεύη (Ελβετία)
9. Βέρνη (Ελβετία)
10. Κοπεγχάγη (Δανία)
«Οι ευρωπαϊκές πόλεις συνεχίζουν να έχουν υψηλό βιοτικό επίπεδο, χάρη στην μοντέρνα υποδομή τους, η οποία συνδυάζεται με υψηλές παροχές υγείας, άθλησης και ενασχόλησης στον ελεύθερο χρόνο των κατοίκων τους», δήλωσε στο CNN ο Slagin Parakatil, ερευνητής του Mercer. Παρόλα αυτά, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα συνεχίσουν μελλοντικά να βρίσκονται σε υψηλές θέσεις, καθώς λόγω της κρίσης, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να προβλεφθεί.







mychannel.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης