Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Έντονος προβληματισμός Παπαδήμου για την κυβέρνηση


Ανησυχεί για τις «φυγόκεντρες δυνάμεις» των στελεχών των τριών κομμάτων

Έντονος προβληματισμός Παπαδήμου για την κυβέρνησηΈντονα προβληματισμένος με τη λειτουργία της κυβέρνησης φέρεται ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβερνητική επιτροπή που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα μιλήσει σχετικά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος ανησυχεί βλέποντας ότι η κυβέρνηση συνεργασίας με σχεδόν ανύπαρκτο βαθμό συνοχής, έχει να αντιμετωπίσει μείζονα ζητήματα, όπως η διαπραγμάτευση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, η διευθέτηση του θέματος με το όνομα των Σκοπίων, η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 αλλά και δύσκολα μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται αυτή τη στιγμή.

Ο προβληματισμός του Μαξίμου αφορά:

* Την εσωτερική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τη νέα γραμμή του Γ. Παπανδρέου που από τη μία βάλει εναντίον της ΕΕ και από την άλλη συγκαλεί συσκέψεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην κυβέρνηση, δίνοντας την αίσθηση παράλληλης λειτουργίας.

* Τη γραμμή της ΝΔ που επιχειρεί ενώ αποτελεί κομμάτι της κυβέρνησης να εμφανίζεται ως αντιπολίτευση.

* Τη στάση των στελεχών του ΛΑΟΣ που λανθασμένα – όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του κ. Παπαδήμου – δίνουν την εντύπωση ότι υπάρχει περιθώριο μεγάλων αλλαγών σε μέτρα που έχουν αποφασιστεί, όπως για παράδειγμα αυτό της εφεδρείας.

Σε αυτό το κλίμα, ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να ζητήσει την προσήλωση όλων στους συγκεκριμένους στόχους αυτής της κυβέρνησης, λέγοντας ότι αν αποτύχει εξ΄ αιτίας των προβλημάτων στο εσωτερικό των κομμάτων που τη στηρίζουν, τότε αυτή η αποτυχία θα πλήξει πρώτα και κύρια τα συμφέροντα της χώρας.




newsbeast.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης