Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Δεν πείθουν τον Ομπάμα οι ευρωπαίοι ηγέτες


Αμφισβητεί την ικανότητά τους να πάρουν σωστές αποφάσεις για την κρίση χρέους

Δεν πείθουν τον Ομπάμα οι ευρωπαίοι ηγέτεςΟ αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος» για την ικανότητα των ευρωπαίων ηγετών να λάβουν «σωστές αποφάσεις» για την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Απευθυνόμενος σε οπαδούς του, σε εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων, στη Νέα Υόρκη, ο Ομπάμα τόνισε ότι αφιερώνει «απεριόριστο χρόνο» ανταλλάσσοντας απόψεις με ευρωπαίους ηγέτες για τις πιθανές επιπτώσεις της κρίσης της ευρωζώνης στην αμερικανική οικονομία.

«Πρέπει πάντα να αντιμετωπίζουμε αντίθετους ανέμους και αυτός που έρχεται από την Ευρώπη είναι ο πιο σημαντικός», υπογράμμισε. Αυτό που βλέπετε να συμβαίνει στην Ευρώπη, είτε σε τράπεζες είτε σε χώρες όπως η Ιταλία, η οποία χρειάζεται να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις σ΄αυτό που συμβαίνει εδώ», τόνισε ο Ομπάμα.

Παρόλα αυτά ο αμερικανός πρόεδρος δηλώνει αισιόδοξος «γιατί οι Ευρωπαίοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να κάνουν τις σωστές επιλογές. Θα τους δώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, γιατί αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο». 






newsbeast.gr


Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης