Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ένα εκατομμύριo παιδιά στα τουριστικά σκλαβοπάζαρα του πλανήτη

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οργάνωση ...κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα στοιχεία που η οργάνωση HECPAT έχει επεξεργαστεί

στο παρελθόν είναι ανατριχιαστικά και μοιραία οδηγούν σε ένα φαινόμενο απολύτως ταυτισμένο, πλέον, με μία από τις πιο προσοδοφόρες ενασχολήσεις του οργανωμένου εγκλήματος διεθνώς.

Ο συνδυασμός του σεξουαλικού τουρισμού με την αναγκαστική εκπόρνευση παιδιών έχει αριθμό, σύμφωνα με την ECPAT. Όπως δημοσιεύει η «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία», κάθε χρόνο, στα τουριστικά σκλαβοπάζαρα του πλανήτη, περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά λαδώνουν τα γρανάζια της μηχανής των σεξουαλικών ταξιδιωτών. Από τις χώρες του Τρίτου Κόσμου, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική -μόνο στη Βραζιλία εκτιμάται ότι τουλάχιστον 150.000 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, είναι στην πορνεία-, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Καραϊβική, την Ινδία, την Ταϊλάνδη, την Ταϊβάν και, τα τελευταία χρόνια, χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Ο σεξουαλικός τουρισμός δεν έχει μόνο οικονομικά κίνητρα, λένε οι ειδικοί. Βασίζεται σε πολλούς άλλους ισχυρούς τομείς της σύγχρονης ζωής και γι' αυτό είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. «Είναι το σύνδρομο του αναπτυγμένου Δυτικού απέναντι σε λαούς που τους θεωρούν υποτελείς, και αυτό έχει τη βάση του στην αποικιοκρατία αλλά και στη γενικότερη πολεμική-στρατιωτική συμπεριφορά της Δύσης. Ο δυτικός κόσμος σχημάτιζε για χρόνια την εικόνα ότι αυτές οι χώρες είναι τα σεξουαλικά θέρετρα των πολιτισμένων», θα πει ένας τουρ οπερέιτορ από την Αθήνα. Και κλείνει: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οργανωμένα γραφεία για σεξοτουρισμό.

Όχι ότι δεν υπάρχουν πελάτες. Υπάρχουν, αλλά ψάχνουν στο ίντερνετ και κλείνουν με γραφεία από το εξωτερικό. Αμερικανικές, γερμανικές, αυστριακές, ολλανδικές, ιαπωνικές, αυστραλιανές και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις είναι απολύτως ειδικευμένες σ' αυτό».

«Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος στην προσέγγιση αυτού του θέματος είναι να θεωρήσει ότι είναι μόνο ελληνικό ή μόνο ταϊλανδικό ή μόνο βραζιλιάνικο ζήτημα, είναι παγκόσμιο», θα πουν άνθρωποι που ασχολούνται με τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα. Η ενήλικη πορνεία μαζί με την παιδική πάνε συνήθως μαζί.

«Υπάρχει ένα ολόκληρο οικονομικό υπόστρωμα, οργανωμένο με μαφιόζικο τρόπο, που συντηρείται από τα έσοδα όλων των ειδών της πορνείας», λένε και περιγράφουν την ιστορία μιας ανήλικης κοπέλας, μόλις 13 ετών, που εκπορνεύτηκε αναγκαστικά σε κρυφό οίκο ανοχής της Αθήνας, από αυτούς που έχουν διάφορες άλλες ταμπέλες και με τους μηχανισμούς διαδίδουν ότι έχουν «ανήλικο κρέας» στα ράφια τους.

Προερχόταν από τη νέα μεγάλη δεξαμενή πορνείας προς τη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη: Ρωσία, Γεωργία, Μολδαβία, Ουκρανία και αλλού. Η κοπέλα ήταν από την Ουκρανία. Το κορίτσι είχε φύγει από το σπίτι του, με τη συγκατάθεση των γονέων του, για να φιλοξενηθεί σε σπίτι συγγενών που ζούσαν, πριν από τουλάχιστον δύο χρόνια, στον Κολωνό.

Η κοπέλα παρελήφθη από συγγενείς, αλλά λίγες ημέρες αργότερα κάποιοι φίλοι των συγγενών της την πήραν και την πήγαν «σε ένα μεγάλο κτίριο». Οι περιγραφές που έκανε σε μη κυβερνητική οργάνωση μετά την εισβολή αστυνομικών στο «κτίριο» είναι σταγόνα στον ωκεανό της παιδεραστίας. Είτε πληρωμένης είτε απλήρωτης...

himaira

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης