Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΝΔ: Εκλογές στις 8 Απριλίου ή αποχωρούμε απο την κυβέρνηση

ΝΔ: Εκλογές στις 8 Απριλίου ή αποχωρούμε απο την κυβέρνηση
Σκληραίνει τη στάση της η Νέα Δημοκρατία και προετοιμάζει το έδαφος για πρόωρη αποχώρηση από την κυβέρνηση Παπαδήμου αν οι εκλογές δεν γίνουν στις 8 Απριλίου.

Παράλληλα, στη Συγγρού αισιοδοξούν ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί το σενάριο της παραμονής Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μέχρι και τις εκλογες γεγονός που θεωρούν ότι ενδεχομένως να τους οδηγήσει ακόμα και σε αυτοδυναμία. Ήδη χθες με αφορμή τις πληροφορίες ότι η ΔΕΗ επρόκειτο να κόψει το ρεύμα σε όσους δεν πλήρωσαν το ειδικό τέλος ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκης εξέδωσε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση εναντίον του υπουργείου Οικονομικών. Μάλιστα έσπευσε να τονίσει ότι «η ΝΔ στηρίζει τη συγκεκριμένη αποστολή της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου και η στήριξη αυτή δεν είναι συγχωροχάρτι για τα λάθη και τις παραλείψεις των υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση».
Και μπορεί μεν από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών να υπήρξε ιδιαιτέρως αιχμηρή απάντηση καθώς το θέμα είχε ήδη διευθετηθεί, όμως ο στόχος της ΝΔ έγινε απολύτως σαφής :Σταδιακή αποστασιοποίηση από οποιαδήποτε σκληρή απόφαση με πολιτικό κόστος και επαναφορά του θέματος της ημερομηνίας εκλογών με απώτερο χρονικό ορίζοντα την 8η Απριλίου.
Η στρατηγική αυτή έχει κι ένα ακόμα στόχο. Να υποχρεωθεί το ΠΑΣΟΚ να οδηγηθεί στις κάλπες με αρχηγό του Ανδρέα Παπανδρέου καθώς το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε για ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Εθνικό Συμβούλιο προβλέπει εκλογή αρχηγού στο τέλος Μαρτίου.
Αν η στο ενδιάμεσο η ΝΔ «τραβήξει την πρίζα» από την κυβέρνηση Παπαδήμου αποσύροντας τους υπουργούς της, τότε το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει χρόνο να προχωρήσει σε εκλογή νέου ηγέτη. Με δεδομένο ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πλήρη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του ΓΑΠ, στη ΝΔ εκτιμούν ότι μπορεί να πετύχουν όχι μόνο μια σημαντική διάφορα αλλά ενδεχομένως ακόμα και τη αυτοδυναμία.









 iefimerida.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης