Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Οι δέκα πιο αιμοβόροι κατά συρροή δολοφόνοι



Κατά συρροή δολοφόνος είναι κάποιος
που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 3 ανθρώπους μέσα σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα. Παρακάτω θα δείτε τους TOP κατά συρροή δολοφόνους με βάση τον αριθμό των θυμάτων τους.




10. Javed Iqbal




Ο Javed Iqbal Mughal (1956-2001) ήταν ένας κατά συρροή δολοφόνος από την πόλη Lahore του Πακιστάν. Ισχυρίστηκε ότι σκότωσε 100 αγόρια κατά τη διάρκεια μέσα σε 18 μήνες. Τον Ιούνιο του 1998 είχε συλληφθεί για σεξουαλική κακοποίηση για χρηματικό αντάλλαγμα 2 αγοριών. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και άρχισε να δολοφονεί αγόρια λίγο αργότερα. Ο Iqbal έβρισκε αγόρια στον δρόμο, κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και στη συνέχεια υπό την επήρεια ναρκωτικών τα βίαζε και τα στραγγάλιζε.

Στη συνέχεια έκοβε τα σώματά τους σε κομμάτια και τα έβαζε σε μία δεξαμενή με υδροχλωρικό οξύ. Όταν όλα τα υπολείμματα είχαν πλέον υγροποιηθεί τα πέταγε. Στην αρχή ρησιμοποίησε το αποχετευτικό δίκτυο, μέχρι που οι γείτονες κατήγγειλαν έντονη δυσοσμία.


9. Gilles de Rais




Ο Rais ήταν ένας αξιωματικός που πολέμησε ενάντια στους Άγγλους, σε πολλές περιπτώσεις αγωνιζόμενος δίπλα στην Ιωάννα της Λωραίνης. Ένα χρόνο μετά το κάψιμο της Ιωάννας στην πυρά ο Rais αποσύρθηκε κι επέστρεψε στο κάστρο της οικογένειάς του στο Machecoul. Ο Rais ξεκίνησε μια εκστρατεία δολοφονιών συνδυασμένων με σαδιστική σεξ, σκοτώνοντας περίπου 60 έως 200 παιδιά. Τα θύματά του ήταν κυρίως αγόρια μεταξύ 6 και 18 ετών συνήθως με μπλε μάτια, ξανθά μαλλιά και συνήθως τα απήγαγε από το από το χωριό Machecoul και τις γύρω περιοχές. Το πρώτο θύμα του ήταν ένας 12χρονος ταχυδρόμος τον οποίο κρέμασε από τον λαιμό σε έναν μεταλλικό γάντζο και τον βίασε πριν να τον σκοτώσει.


Καθώς όλο και περισσότερα παιδιά άρχισαν να εξαφανίζονται ο κόσμος άρχισε να γίνεται καχύποπτος αλλά δυστυχώς, οι ντόπιοι δεν ήθελαν να κατηγορήσουν έναν από τους πιο ισχυρούς άνδρες της Γαλλίας. Ο Ράις είχε έναν ειδικά κατασκευασμένο θάλαμο όπου φυλάκιζε τα θύματα του ενώ προχώρησε σε ακραίες σεξουαλικές πράξεις μαζί τους. Τα σκότωνε με μια ποικιλία μεθόδων που περιλάμβανε διαμελισμούς και αποκεφαλισμούς. Του άρεσε να παρακολουθεί καθώς πέθαιναν μερικές φορές γελώντας. Μετά από πολλή προσπάθεια μία δικαστική αγωγή κατατέθηκε εναντίον του.


Ο Rais δήλωσε στη δίκη του ότι θαύμαζε τα κεφάλια και τα μέρη του σώματος από τα πιο όμορφα θύματά του. Συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 1440 και κατηγορήθηκε για 34 φόνους. Στο τέλος ομολόγησε τις δολοφονίες υπό την απειλή βασανιστηρίων. Ο Rais κρίθηκε ένοχος για φόνο, σοδομισμό και αιρετική συμπεριφορά. Κρεμάστηκε και κάηκε στις 16 Οκτωβρίου 1440 μαζί με δύο υπηρέτες του.


8. Miyuki Ishikawa




Η Miyuki Ishikawa ήταν μια επαγγελματίας νταντά που δολοφόνησε τουλάχιστον 103 νεογέννητα παιδιά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1940. Οι γονείς αυτών των νεογνών ήταν φτωχοί και δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να μεγαλώσουν παιδιά. Η ίδια δεν μπορούσε να αναθρέψει τα παιδιά κι εκείνη τα παραμελούσε σε βαθμό που πολλά από αυτά τα παιδιά πέθαναν. Εκείνη προσπάθησε να βγάλει το ψωμί της με αυτόν τον τρόπο. Οι ενέργειές της ώθησαν την Ιαπωνική κυβέρνηση να αρχίσει να εξετάζει τη νομιμοποίηση αμβλώσεων.


7. Thug Behram




Ο Thug Behram ήταν ηγέτης της αίρεσης Thuggee η οποία ήταν υπεύθυνη για τη δολοφονία 931 ανθρώπων μεταξύ του 1790 και του 1840. Ο Behram ανέλαβε την ευθύνη για περίπου 125 δολοφονίες με την τελετουργία ruhmal. Για να συμμετάσχει κανείς στην αίρεση ο πατέρας ή η μητέρα του πρέπει να είναι μέλος. Τουλάχιστον 65 από τις δολοφονίες του Behram έγιναν με την τοποθέτηση μίας βαριάς πανοπλίας (μενταγιόν "Canova") στον λαιμό τον θυμάτων παράλληλα με στραγγαλισμό από τον ίδιο τον Behram.


6. Darya Saltykova




Σαν να μην ήταν αρκετή η δουλεία η Ρωσίδα ευγενής Darya Saltykova το 1700 έκανε την κατάσταση ακόμη χειρότερη. Βασάνισε και σκότωσε τουλάχιστον 100 δούλους της αλλά δεν συλλήφθηκε μέχρι το 1762 λόγω των καλών της τρόπων της και του πλούτου της. Το 1762, η Ρωσίδα αυτοκράτειρα Αικατερίνη Β' αποφάσισε να δικάσει τη Saltykova δημοσίως μετά από καταγγελίες συγγενών των θυμάτων.

Η Saltykova κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία 38 δούλων γυναικών. Για να τιμωρήσει τη Saltykova η Αικατερίνη Β' την αλυσόδεσε σε μια πλατφόρμα για μία ώρα στη Μόσχα, με ένα σημάδι στο λαιμό της που έγραφε «Αυτή η γυναίκα έχει βασανίσει και δολοφονήσει». Η Darya καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και πέθανε το 1801.


5. Harold Shipman




Ο Harold Shipman γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1946 και ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά ευσεβών Μεθοδιστών γονέων. Το 1963 η μητέρα του πέθανε από καρκίνο. Το 1970 ο Harold αποφοίτησε από την ιατρική σχολή κι έγινε ένα σεβαστό μέλος της κοινότητας του. Ωστόσο ο ίδιος σκότωνε με δηλητηριώδεις ενέσεις ασθενείς του - οι περισσότεροι εκ’των οποίων ήταν ηλικιωμένοι.
Το τελευταίο θύμα του ήταν η Kathleen Grundy, πρώην δήμαρχος του Hyde από το Ηνωμένο Βασίλειο, την περιοχή όπου ζούσε ο Shipman (γνωστός κι ως ο "Dr. Χάρος").


Η κόρη της Grundy παραξενεύτηκε όταν η μητέρα της δεν άφησε τίποτα στα παιδία της με τη διαθήκη της αλλά άφησε £386.000 στον Shipman. Η αστυνομία χρησιμοποίησε αυτό ως αποδεικτικό στοιχείο και συνέλαβε τον Dr. Χάρο. Ο ίδιος αυτοκτόνησε στη φυλακή, το 2004.


4. Amelia Dyer




Η Amelia Dyer ήταν η πιο "παραγωγική" δολοφόνος babysitter στην ιστορία. Η Dyer άφηνε τα βρέφη να πεθαίνουν από την παραμέληση και κακοποίηση σχεδόν αμέσως μόλις τα παραλάμβανε ενώ ταυτόχρονα τσέπωνε τα χρήματα.

Πιο διαβόητη δολοφονία της είναι ίσως αυτή της Doris Marmon. Η Εβελίνα Marmon, μια 26-χρονη barwoman, γέννησε σε μια κόρη χωρίς γάμο και την έδωσε στην Dyer. Το μωρό, η Doris έφτασε στο σπίτι της Dyer η οποία την σκότωσε δένοντάς την από το λαιμό με κολλητική ταινία. Η Dyer απαγχονίστηκε με κατηγορία για μόνο ένα φόνο αλλά σκότωσε περίπου 200 παιδιά.



3. Elizabeth Bathory




Η Elizabeth Bathory ήταν κόμισσα της Ουγγαρίας κατά τον 16ο αιώνα η οποία δολοφόνησε 200-300 νεαρές γυναίκες οι οποίες έρχονταν στο κάστρο της ως υπάλληλοι με την υπόσχεση πολύ καλοπληρωμένης δουλειάς. Οι ωμότητές της περιλαμβάνουν σοβαρούς ξυλοδαρμούς, καύση και ακρωτηριασμό χεριών, προσώπων και γεννητικών οργάνων, πάγωμα των θυμάτων, δαγκώματος των προσώπων και άλλων μερών, χειρουργικές επεμβάσεις, λιμοκτονία και φυσικά βιασμούς των θυμάτων.


Τελικά καταδικάστηκε σε εγκλεισμό στο σπίτι της όπου και πέθανε το 1614. Ενέπνευσε πολλούς μύθους ένας από τους οποίους είναι ότι λουζόταν με το αίμα των θυμάτων της για να κρατήσει την νεανική της εμφάνιση.


2. Pedro Lopez




Μέχρι στιγμής είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς κατά συρροή δολοφόνους όλων των εποχών. Το "τέρας των Άνδεων" σφαγίασε αρκετούς ανθρώπους για να γεμίσει μια μικρή πόλη. Μετά τη δολοφονία περίπου 100 γυναικών στο Περού, τη δεκαετία του 1970, συνελήφθη από τις δυνάμεις των τοπικών φυλών οι οποίες ήταν έτοιμες να τον εκτελέσουν αλλά τελευταία στιγμή πείστηκαν από έναν Αμερικανό ιεραπόστολο να τον παραδώσουν στην αστυνομία.



Δυστυχώς, η αστυνομία τον αφήστε ελεύθερο και ο Lopez ταξίδεψε στο Εκουαδόρ, όπου και προχώρησε στη δολοφονία 3-4 κορίτσια ανά βδομάδα, υποστηρίζοντας ότι τα κορίτσια στο Εκουαδόρ ήταν "πιο ήπια, εμπιστευόντουσαν και ήταν πιο αθώα". Αυτό συνεχιζόταν μέχρι που συνελήφθη το 1980, αλλά η αστυνομία ήταν ακόμη αβέβαιη για την ενοχή του. Παρόλα αυτά σε μία πλημμύρα αποκαλύφθηκε ο μαζικός τάφος στον οποίο είχε θάψει πολλά από τα θύματά του το οποίο οδήγησε στη σύλληψή του. Ωστόσο η κυβέρνηση του Εκουαδόρ τον απελευθέρωσε το 1998 απελάσοντάς τον στην Κολομβία. Ο Lopez απελευθερώθηκε λόγω "καλής αγωγής".


1. Luis Garavito




Ο Luis Garavito δεν είναι τόσο γνωστός όπως μερικοί από τους άλλους που προαναφέρθηκαν αλλά είναι ο πιο αιμοβόρος κατά συρροή δολοφόνος όλων των εποχών. Γεννημένος στις 25 Ιανουαρίου του 1957 ο "La Bestia" είναι ο μεγαλύτερος από επτά αδέλφια. Η παιδική του ηλικία είχε χαραχτεί από τον πατέρα του ο οποίος τον παρενοχλούσε τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Κατά τη διάρκεια της δίκης του ο Garavito υποστήριξε ότι κακοποιήθηκε και σεξουαλικά ως νεαρό αγόρι αλλά δεν αποκάλυψε ποιος το έκανε.

Οι λεπτομέρειες σχετικές με την νεαρή του ηλικία είναι πολύ περιορισμένες αλλά οι λεπτομέρειες γύρω από τις μανιακές δολοφονίες του είναι το λιγότερο τρομακτικές. Έκανε παιδιά να τον εμπιστεύονται και να τον ακολουθούν προσφέροντάς τους χρήματα για δουλειές του ποδαριού, καραμέλες ή ναρκωτικά. Όλα τα παιδιά δενόντουσαν βασανιζόντουσαν βάναυσα και στο τέλος σκαλωνόντουσαν είτε από κακώσεις στον λαιμό είτε με πλήρη αποκεφάλισμό.

Ο Garavito οδήγησε με ακρίβεια αστυνομικούς στους τάφους πάνω από 170 θυμάτων του οι οποίοι βρίσκονταν διασκορπισμένοι σε περιοχές της Κολομβίας. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Garavito είναι υπεύθυνος για περισσότερους από 400 θανάτους κατά τη διάρκεια των ετών πριν από τη σύλληψή του.




Ο Garavito συνελήφθη στις 22 Απριλίου του 1999. Εκείνος ομολόγησε τη δολοφονία 140 παιδιών. Ωστόσο ερευνήθηκε αν ευθύνεται για τη δολοφονία 172 επιπλέον παιδιών σε περισσότερες από 59 χώρες της Κολομβίας. Ο Garavito ήδη έχει κριθεί ένοχος για 138 από 172 περιπτώσεις. Οι ποινή του μόνο για αυτές τις 138 περιπτώσεις είναι 1853 χρόνια και 9 ημέρες. Παρόλα αυτά λόγω της νομοθεσίας της Κολομβίας δε μπορεί να φυλακιστεί για περισσότερο από 30 χρόνια. Επιπλέον, επειδή βοήθησε τις αρχές να βρουν τα θύματα η ποινή του μειώθηκε στα 22 χρόνια. Ο Garavito είναι ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος στην ιστορία.

















Μετάφραση: Σαϊτες
επιμέλεια: Himaira

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης