Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ο ΠΑΟΚ… έπνιξε την Επανάσταση!


Ο Ντούσαν, ο Ντέμης κι ο Μίμης δεν μπορούν να παίξουν πια! Αυτοί που παίζουν δεν μπορούν απλά! Η ΑΕΚ την ημέρα της… επανάστασης έχασε 2-0 από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ!
Ο Νίκος Κωστέογλου εμπιστεύθηκε ξανά τον Αραμπατζή κάτω από τα δοκάρια για την ΑΕΚ και από εκεί και πέρα είχε αριστερό μπακ τον Λαγό, δεξιά τον Αργυρίου και στόπερ τους Δέλλα και Μανωλά. Οι Καφές και Γεωργέας ήταν στα χαφ, με τον Λεονάρντο αριστερά, τον Κλωναρίδη δεξιά και τον Χοσέ Κάρλος πίσω από τον Λυμπερόπουλο.
Ο Λάζλο Μπόλονι, από την άλλη πλευρά, είχε τον Γλύκο στο τέρμα, αριστερό μπακ τον Λίνο, δεξιά ο Σνάουτσνερ και στόπερ τους Μαλεζά-Κατσικά, με τον τελευταίο να παίρνει τη θέση του Τσιρίλο που αρχικά είχε δηλωθεί στην 11άδα. Στα χαφ ήταν οι Γκαρσία, Λαζάρ και Φωτάκης, με τον Γεωργιάδη (αριστερά) και Σαλπιγγίδη (δεξιά) να είναι τα στηρίγματα του προωθημένου Αθανασιάδη.
Το ματς άρχισε με την ΑΕΚ να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ στο 3ο λεπτό με το δοκάρι του Καφέστην κεφαλιά αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έδειξε μεγαλύτερη διάθεση ως ομάδα να πιέσει ψηλά για να δυσκολέψει την πρώτη πάσα του αντιπάλου και να εκμεταλλευτεί τυχόν λάθη.
Με αυτή την πίεση ψηλά οι Θεσσαλονικείς πετύχαιναν αυτό που ήθελαν και στο 16′ βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με το υπέροχο πλασέ του Γεωργιάδη και ταυτόχρονα το λάθος του Αραμπατζή που ήταν εκτός θέσης…
Εχοντας και το σκορ υπέρ του ο ΠΑΟΚ μπορούσε να ελέγξει τον αγώνα, με την ΑΕΚ να κάνει πολύ εύκολα το λάθος και να δυσκολεύεται πάρα πολύ να αναπτυχθεί ορθόδοξα. Σταδιακά οι Κιτρινόμαυροι πήραν μέτρα στο γήπεδο και μετέφεραν το ματς στο μισό γήπεδο πιέζοντας για την ισοφάριση αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν καθαρή ευκαιρία κόντρα σε έναν οργανωμένο αντίπαλο.
Ο Σιδηρόπουλος δεν υπέδειξε κάτι στο μαρκάρισμα του Σνάουτσνερ στον Λυμπερόπουλο για το οποίο η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι, τα λάθη συνεχίζονταν εκατέρωθεν και το ημίχρονο έκλεισε με την Ένωση να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα και να πιέζει χωρίς αποτέλεσμα, την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε χώρους και προύποθέσεις για αντεπιθέσεις αλλά στην τελική πάσα οι παίκτες του έκαναν λάθος, ή γενικά λάθος επιλογή στο πώς να τελειώσουν τις επιθέσεις.
Στην ανάπαυλα ο Κωστένογλου αντικατέστησε τους Κλωναρίδη και Κάρλος με τους Σιαλμά και Γκερέιρο, θέλοντας να βελτιώσει τα πράγματα για την ΑΕΚ δημιουργικά. Η Ένωση, όπως αναμενόταν, πίεσε από το πρώτο λεπτό της επανάληψης κλείνοντας τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο αλλά η αδυναμία των Κιτρινόμαυρων να τελειώσουν σωστά έστω μία επίθεση, ήταν εμφανής
Ο ΠΑΟΚ ήταν υπό πίεση αλλά δεν έβλεπε και τον… χάρο με τα μάτια του και ουιαστικά ήλεγχε το ματς, με τον Κωστένογλου να κάνει σχετικά νωρίς και την τρίτη αλλαγή καθώς ο Γεωργέας τραυματίστηκε και στη θέση του μπήκε ο Βάργκας. Λίγο μετά, όμως, στο 66′, ο Λαζάρ έδωσε έτοιμο γκολ στον Αθανασιάδη για το 0-2 και ουσιαστικά το ματς τελείωσε καθώς η ΑΕΚ δεν είχε, πλέον, την πίστη ότι μπορούσε να αλλάξει κάτι.
Ο Μπόλονι, για καλό και για κακό, αντικατέστησε τον Φωτάκη με τον Μπαλάφα θωρακίζοντας κι άλλο την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του και είδε στο 81′ τους Λαζάρ και Γεωργιάδη να χάνουν μεγάλη ευκαιρία σε γρήγορη αντεπίθεση για να ανεβάσουν κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Μικρό το κακό για τους Θεσσαλονικείς, που πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στην Αθήνα επί τηςΑΕΚ μετά από πολλά χρόνια και την προσπέρασαν στη βαθμολογία.




gazzetta.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης