Σας έχουμε 10 γριφους για να συνεχίσετε να ακονίζετε το μυαλό σας… Τα αστεράκια δίπλα από κάθε γρίφο δείχνουν την δυσκολία του..
Για να δείτε τις απαντήσεις πατήστε και σύρετε το ποντίκι ανάμεσα στα βέλη, επιλέγοντας το κείμενο. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε διπλό ή τριπλό κλικ στα αριστερά βελάκια.
Δοκιμάστε εδώ:
<< Τα καταφέρατε ! >>
Γρίφος 1: Πραγματικό μέντιουμ (***)
Επιτέλους, μετά από χρόνια ερευνών, βρέθηκε ένα μέντιουμ που προέβλεπε σωστά το μέλλον με ποσοστό επιτυχίας 100%. Δεχόταν έναν πελάτη στο σπίτι του, αυτός του έκανε μια ερώτηση για το μέλλον και το μέντιουμ απαντούσε μόνο με ναι ή όχι. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει σωστά η πρόβλεψη ήταν ο πελάτης να μην μπορεί να επηρεάσει το μέλλον ανάλογα με την απάντηση του μέντιουμ.
Παρόλα αυτά ένας πελάτης κατάφερε να του κάνει μια ερώτηση όπου το μέντιουμ προέβλεψε το μέλλον λανθασμένα. Τι το ρώτησε;Επιτέλους, μετά από χρόνια ερευνών, βρέθηκε ένα μέντιουμ που προέβλεπε σωστά το μέλλον με ποσοστό επιτυχίας 100%. Δεχόταν έναν πελάτη στο σπίτι του, αυτός του έκανε μια ερώτηση για το μέλλον και το μέντιουμ απαντούσε μόνο με ναι ή όχι. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει σωστά η πρόβλεψη ήταν ο πελάτης να μην μπορεί να επηρεάσει το μέλλον ανάλογα με την απάντηση του μέντιουμ.
Απάντηση 1:
<<Το ρώτησε «η απάντηση που θα μου δώσεις θα είναι όχι;». Αν το μέντιουμ απαντήσει «όχι», τότε θα έχει κάνει λάθος γιατί η απάντησή του ήταν πράγματι «όχι». Αν απαντήσει «ναι», τότε πάλι θα έχει κάνει λάθος γιατί προέβλεψε πως η απάντησή του θα ήταν όχι, ενώ απάντησε «ναι». >>
Γρίφος 2: Δύο φίλοι (**)
Κάποτε βρέθηκα μπροστά σε δύο φίλους που ήξερα ότι ο ένας λέει πάντοτε την αλήθεια και ο άλλος πότε αλήθεια και πότε ψέματα, αλλά δεν ήξερα ποιος είναι ποιος. Ρώτησα λοιπόν τον πρώτο εάν ο φίλος του λέει πάντα αλήθεια και εκείνος μου απάντησε με «ναι» ή «όχι». Αμέσως τότε κατάλαβα ποιος έλεγε πάντα αλήθεια και ποιος πότε αλήθεια και πότε ψέματα. Τι λέει ο καθένας;
Απάντηση 2:
<<Εάν ο πρώτος λέει πάντα αλήθεια, θα απαντούσε «όχι». Εάν λέει πότε αλήθεια και πότε ψέματα θα απαντούσε ή «ναι» ή «όχι». Συμπεραίνουμε δηλαδή πως εάν η απάντηση που μου έδωσε ήταν «όχι», δεν θα μπορούσα να βρω ποιος είναι ποιος. Αφού όμως κατάλαβα, θα πρέπει να μου απάντησε με «ναι», πράγμα που σημαίνει ότι ο πρώτος λέει πότε αλήθεια και πότε ψέματα και ο δεύτερος πάντα αλήθεια. >>
Γρίφος 3: Κόκκινο – πράσινο – μπλε (**)
Τρεις φίλοι, ο κύριος Κόκκινος, ο κύριος Μπλε και ο κύριος Πράσινος, κάθονται και συζητούν. Ο ένας φοράει κόκκινο, ο άλλος μπλε και ο τρίτος πράσινο κοστούμι. Τον λόγο παίρνει αυτός που φοράει το μπλε κοστούμι και λέει: «Προσέξατε κάτι; Κανένας μας δεν φοράει κοστούμι ίδιο με τ’ όνομά του». «Πράγματι, έχεις δίκιο. Δεν το ‘χα προσέξει», συμπληρώνει ο κύριος Κόκκινος. Τι χρώμα κοστούμι φοράει ο καθένας;
Απάντηση 3:
<<Αφού ο κύριος Κόκκινος απάντησε σ’ αυτόν με το μπλε κοστούμι, σημαίνει πως δεν είναι το ίδιο πρόσωπο. Και αφού ο κύριος Κόκκινος δεν μπορεί να φοράει ούτε κόκκινο κοστούμι, σημαίνει ότι φοράει το πράσινο. Ο κύριος Μπλε δεν μπορεί να φοράει ούτε το μπλε ούτε το πράσινο κοστούμι, άρα φοράει το κόκκινο. Τέλος, για τον κύριο Πράσινο μένει να φοράει το μπλε κοστούμι. >>
Γρίφος 4: Πάνω απ’ το βιβλίο (*)
Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα βιβλίο στο πάτωμα ενός άδειου δωματίου έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να πηδήξει από πάνω του;
Απάντηση 4:
<<Θα το βάλετε στη γωνία του δωματίου. >>
Γρίφος 5: Οι δύο ράβδοι (***)
Βρίσκεστε σε ένα κενό δωμάτιο. Έχετε μπροστά σας δύο όμοιες μεταλλικές ράβδους, ένα ρολό κολλητική ταινία, ένα φύλλο χαρτί και ένα μολύβι. Ξέρετε πως η μία από τις δύο ράβδους είναι μαγνήτης ενώ η άλλη όχι. Πως μπορείτε να προσδιορίσετε ποια από τις δύο είναι ο μαγνήτης; Στο δωμάτιο δεν υπάρχουν άλλα μέταλλα, ενώ δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε όλα τα διαθέσιμα αντικείμενα.
Απάντηση 5:
<<Κόβετε ένα κομμάτι κολλητική ταινία και στη μια άκρη της δένετε τη μία ράβδο από το μέσον της. Κρεμάτε την άλλη άκρη από το χέρι σας. Αν είναι ο μαγνήτης, θα προσανατολιστεί στη διεύθυνση Βορρά – Νότου. >>
Γρίφος 6: Παρασύνθημα (***)
Ένας κατάσκοπος θέλει να εισχωρήσει στο χώρο του εχθρού, ο οποίος όμως φυλάσσεται από έναν φρουρό. Σε κάθε έναν που του χτυπάει το κουδούνι, ο φρουρός λέει έναν αριθμό και περιμένει έναν αριθμό σαν απάντηση. Αν η απάντηση είναι σωστή, τον αφήνει να περάσει.
Κρύβεται λοιπόν ο κατάσκοπος κοντά στην πόρτα ώστε ν’ ακούει τον φρουρό και τους επισκέπτες. Πλησιάζει ο πρώτος επισκέπτης και ο φρουρός του λέει «οκτώ». Ο επισκέπτης απαντάει «τέσσερα» και τον αφήνει να περάσει.
Στον επόμενο λέει: «δώδεκα» και παίρνει απάντηση «έξι».
Στον επόμενο λέει: «έξι» και παίρνει απάντηση «τρία».
Καλά είναι πολύ ανόητοι, σκέφτεται ο κατάσκοπος. Δεν θα μπορούσαν να βάλουν πιο εύκολο συνθηματικό.
Πλησιάζει γεμάτος αυτοπεποίθηση την πόρτα. Ο φρουρός του ανοίγει και του λέει «δέκα». Εκείνος απαντάει «πέντε». Τότε ο φρουρός σημαίνει αμέσως συναγερμό.
Ποιο ήταν το σωστό παρασύνθημα που δεν μπόρεσε να βρει ο κατάσκοπος;
Απάντηση 6:
<<Ο φρουρός περιμένει σαν απάντηση τον αριθμό των γραμμάτων της λέξης που λέει. Έτσι η σωστή απάντηση στο «δέκα» είναι «τέσσερα». >>
Γρίφος 7: Ο βρόμικος κουρέας (*)
Ένας κύριος που επισκέφτηκε ένα χωριό θέλησε να πάει για κούρεμα. Ρώτησε λοιπόν τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που έμενε να του πει που θα βρει κουρείο. Εκείνος του είπε πως υπάρχουν δύο κουρείς στο χωριό τους και πως θα πρέπει να τους επισκεφτεί και τους δύο για να αποφασίσει ποιος του ταιριάζει περισσότερο.
Πάει λοιπόν ο κύριος στον πρώτο και βλέπει ένα πεντακάθαρο κουρείο με όλα τα εξαρτήματα τακτοποιημένα και έναν χαρούμενο κουρέα τέλεια κουρεμένο και ξυρισμένο.
Πάει και στον δεύτερο και βλέπει ένα κουρείο γεμάτο τρίχες, όλα να είναι άνω-κάτω και τον κουρέα αξύριστο με μακριά μαλλιά και κακή διάθεση.
Σε ποιον από τους δύο πρέπει να πάει να κουρευτεί;
Απάντηση 7:
<<Αφού το χωριό έχει δύο μόνο κουρείς είναι λογικό να υποθέσει πως ο ένας κουρεύει τον άλλο.
Είναι καλύτερα λοιπόν να πάει στον βρόμικο κουρέα που παρόλη την ακαταστασία του φαίνεται πως κάνει πολύ καλή δουλειά στο κούρεμα, παρά στον καθαρό που έχει αφήσει τον άλλο στα μαύρα του χάλια.>>
Γρίφος 8: Διακοπές στη Χαβάη (****)
Ένα ζευγάρι πήγε διακοπές στη Χαβάη. Έμειναν σε κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια σε ένα σχετικά έρημο εξοχικό μέρος. Κάθισαν εκεί μια βδομάδα και μετά επέστρεψαν στο σπίτι τους στην Αθήνα.
Περίπου ένα μήνα μετά την επιστροφή τους, η σύζυγος παίρνει τηλέφωνο την αστυνομία και αναφέρει πως υπάρχει ένας νεκρός άντρας, πεσμένος μπρούμυτα, μέσα σε κάτι θάμνους κοντά στο δωμάτιο όπου έμεναν στη Χαβάη.
Η αστυνομία κάνει τη σχετική έρευνα και πράγματι βρίσκει τον νεκρό άντρα ακριβώς στο σημείο και στη στάση που τους είχε υποδείξει η γυναίκα.
Ο αστυνομικός θυμωμένος τη ρωτάει γιατί άργησε τόσο πολύ να αναφέρει το περιστατικό. Αυτή του εξηγεί τον λόγο και αυτός της λέει: «Κατάλαβα. Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας».
Ποια ήταν η δικαιολογία της γυναίκας για την καθυστέρηση που ικανοποίησε τον αστυνομικό;
Απάντηση 8:
<<Το ζευγάρι, όπως ήταν φυσικό, έβγαλε διάφορες φωτογραφίες στο ταξίδι του, μία από τις οποίες ήταν κοντά στο επίμαχο σημείο και στην οποία φαινόταν το πτώμα στο παρασκήνιο. Το συμβάν δεν έγινε αμέσως αντιληπτό γιατί η προσοχή του ενός ήταν στραμμένη στον άλλον που φωτογραφιζόταν. Όταν όμως επέστρεψαν και έστειλαν τις φωτογραφίες για εμφάνιση (μετά από κανα μήνα όπως συμβαίνει συνήθως), ανακάλυψαν το πτώμα. >>
Γρίφος 9: Το όνειρο της βασίλισσας (****)
Στην παρακάτω διήγηση υπάρχει ένα λογικό λάθος, το οποίο πρέπει να εντοπίσετε:
Πέντε τουρίστες πήγαν να δουν κάποιο κάστρο. Εκεί βρήκαν έναν χωρικό, τον οποίον ρώτησαν να τους πει ιστορίες που σχετίζονταν με το κάστρο. Ο χωρικός λοιπόν άρχισε να τους λέει την παρακάτω ιστορία:
Ζούσαν κάποτε στο κάστρο αυτό, ένας βασιλιάς, μια βασίλισσα και ο γιος τους. Ένα βράδυ αποφάσισαν να πάνε να παρακολουθήσουν μια παράσταση. Ξεκινούν από το κάστρο με την άμαξά τους και την συνοδεία τους και αφού έφτασαν στο θέατρο, κάθισαν να παρακολουθήσουν την παράσταση.
Μετά από λίγο η βασίλισσα συνειδητοποιεί ότι ξέχασε να φορέσει το αγαπημένο της δαχτυλίδι και λέει στον βασιλιά πως πρέπει να στείλουν κάποιον να της το φέρει. Αυτός που πήγε ήταν ο γιος του βασιλιά. Εν τω μεταξύ η βασίλισσα αποκοιμήθηκε και είδε στον ύπνο της ότι ο γιος της στον δρόμο για το δαχτυλίδι δέχτηκε επίθεση από ληστές οι οποίοι τον σκότωσαν. Ξυπνά τρομαγμένη και το πρώτο πράγμα που βλέπει μπροστά της είναι ο γιος της που μόλις είχε επιστρέψει. Τότε, από την χαρά και την συγκίνηση της που ο γιος της γύρισε ζωντανός, η βασίλισσα παθαίνει συγκοπή και πεθαίνει.
Που είναι το λάθος στα παραπάνω;
Απάντηση 9:
<<Το λάθος είναι πως ο χωρικός δεν μπορεί να γνώριζε τι όνειρο είδε η βασίλισσα, αφού μόλις ξύπνησε από αυτό, αμέσως πέθανε.>>
Γρίφος 10: Ο αχάριστος συλλέκτης (***)
Ένας πλούσιος συλλέκτης έργων τέχνης είχε προγραμματίσει ένα αεροπορικό ταξίδι στο εξωτερικό για μία σημαντική δημοπρασία. Το πρωί της ίδιας μέρας όμως και λίγες ώρες πριν αναχωρήσει, τον παίρνει στο τηλέφωνο ο νυχτοφύλακάς του και του λέει πως το περασμένο βράδυ είχε δει ένα πολύ άσχημο όνειρο: Η πτήση του θα έπεφτε και όλοι οι επιβάτες θα έβγαιναν από μέσα νεκροί. Ο συλλέκτης προσπάθησε να τον καθησυχάσει αλλά αυτός ήταν τόσο επίμονος ότι το όνειρο έμοιαζε πολύ αληθινό, που τελικά τον έπεισε να ακυρώσει την πτήση του.
Και πράγματι λίγες ώρες αργότερα η συγκεκριμένη πτήση συνετρίβη με τραγική συνέπεια για όλους τους επιβαίνοντες. Αναστατωμένος ο συλλέκτης παίρνει αμέσως τον νυχτοφύλακά του στο τηλέφωνο και του λέει πως τον ευχαριστεί πολύ γιατί του έσωσε τη ζωή, αλλά δυστυχώς πρέπει να τον απολύσει! Γιατί τον απέλυσε;
Απάντηση 10:
<<Γιατί ήταν νυχτοφύλακας και κοιμήθηκε εν ώρα υπηρεσίας. >>
dinfo.gr
Posted in: ΤΕΣΤΑΚΙΑ