Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Περικοπές επιδομάτων σε όσους δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

Οι γονείς που δεν φροντίζουν να εμβολιαστούν τα παιδιά τους σύμφωνα με το πλήρες πρόγραμμα μπορεί να χάσουν το δικαίωμα σε σημαντικές φοροαπαλλαγές. Αυτό αποφάσισε η κυβέρνηση της Αυστραλίας σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα....




«Sydney Morning Herald», από τον ερχόμενο Ιούλιο περικόπτεται επίδομα ύψους 258 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 190 ευρώ) το οποίο λαμβάνουν - ανεξαρτήτως εισοδήματος - οικογένειες με παιδιά ως πέντε ετών, αν έχουν κάνει όλα τα εμβόλια τους.

Αντίθετα, αν δεν εμβολιάσουν τα παιδιά τους, δεν θα έχουν δικαίωμα να λάβουν ένα άλλο οικογενειακό επίδομα που δίνεται σε τρεις δόσεις των 726 δολαρίων (περίπου 533 ευρώ) όταν τα παιδιά είναι ενός, δύο και πέντε ετών αντίστοιχα. Οι έλεγχοι για τήρηση του προγράμματος εμβολιασμοί θα γίνουν παράλληλα πιο αυστηροί και θα προστεθούν μερικά νέα, για να φτάσουν τα δώδεκα σε πέντε χρόνια.

Πέρα από το οικονομικό όφελος για το κράτος, η κυβέρνηση επιδιώκει να αυξήσει ακόμη περισσότερα τα ποσοστά των προστατευμένων παιδιών, αν και εννέα στα δέκα είναι εμβολιασμένα.

Ωστόσο σε αρκετές χώρες, όπως και στην Αυστραλία, οι γονείς επιλέγουν για διάφορους λόγους να μην κάνουν στα παιδιά τους τα εμβόλια θέτοντάς τα έτσι σε μεγάλο κίνδυνο.

Χαρακτηριστικά, ο κοκίτης έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία δύο χρόνια, με τα κρούσματα να εκτοξεύονται από 4.864 σε 34.785 μέσα σε μια τριετία, ενώ καταγράφηκαν και ορισμένοι θάνατοι βρεφών.
 


 http://www.trelokouneli.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης