Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

«Έσκασαν» Τα Εμφυτεύματα Σιλικόνης

Μια 53χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στη Γαλλία, εξαιτίας των ακατάλληλων εμφυτευμάτων σιλικόνης που είχαν τοποθετηθεί στο στήθος της…

Η Edwige Ligoneche έπασχε από καρκίνο στο λεμφικό σύστημα, αλλά ο θάνατός της οφείλεται σε επιπλοκές που σημειώθηκαν όταν τα εμφυτεύματα «έσκασαν» και το gel διέρρευσε στον οργανισμό της.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη της Γαλλίας, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Υπαίτια είναι η εταιρεία Poly Implants Prothèses, PIP, η οποία χρησιμοποιεί μη-ιατρική σιλικόνη για τα προϊόντα της, τα οποία «σκάνε» και το περιεχόμενό τους διαρρέει στον οργανισμό προκαλώντας το σχηματισμό των μικρών κύστεων.
Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η εταιρεία χρησιμοποιούσε από το 2001 έναν τύπο σιλικόνης διαφορετικό από αυτόν που είχε δηλώσει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, o oποίος προορίζεται κανονικά για βιομηχανικούς και όχι για ιατρικούς σκοπούς!
Η εταιρεία έχει πουλήσει περισσότερα από 300.000 εμφυτεύματα σε όλον τον κόσμο τα τελευταία 12 χρόνια, ενώ μόνο στη Γαλλία έχουν διακινηθεί 30.000.
Η απάτη αποκαλύφθηκε πέρυσι, όταν η η αρμόδια υπηρεσία για τα συγκεκριμένα προϊόντα, διαπίστωσε ότι τα ενθέματα της Pip είχαν την τάση να «σκάνε» διπλάσιες φορές σε σχέση με τα υπόλοιπα και γι’ αυτό αποσύρθηκαν ως ελαττωματικά από την αγορά.
Μια γυναίκα στην Αγγλία πέρυσι είχε καταθέσει μήνυση εναντίον της εταιρείας για τον ίδιο λόγο.

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης