Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Κοτολέτες κρασάτες

Χοιρινό κρεατάκι μαριναρισμένο και αρωματισμένο..






Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό κοτολέτες χοιρινές
  • 3 ποτήρια κρασί κόκκινο
  • κανέλα
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • πιπέρι κόκκινο σε σκόνη
  • 2-3 φύλλα δάφνη
  • 2-3 κρεμμύδια ξερά
  • 2 ντομάτες

Πως το κάνουμε:

recipe image
1. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και αφήνουμέ για 12 ώρες και πάνω.
recipe image
2. Ακολούθως βγάζουμε απο το ψυγείο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
recipe image
3. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε κομμένα μισά στο σινάκι και προσθέτουμε τις κοτολέτες με όλη την μαρινάρα τους.
recipe image
4. Ψιλοκόβουμε την ντοματούλα και βάζουμε και αυτή στο σινάκι απο πάνω.
recipe image
5. Βάζουμε στο φούρνου σε δυνατό και προθερμασμένο για 2 ώρες περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οποιοδήποτε κομμάτι του χοιρινού μπορεί να χρησιμοποιθεί εδώ.
Τα μπαχαρικά προσαρμόζονται στον ουρανίσκο του καθε ενός!!
Σερβίρεται με ρυζάκι ή και με πατατούλες στο φούρνο. Καλή μας όρεξη.

Ευχαριστούμε την dcroula για τις φωτογραφίες βήμα-βήμα.










sintagespareas.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης