Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Τα τρικ του Photoshop: Πώς να μεταμορφώσετε τις φωτογραφίες σας

Τα τρικ του Photoshop: Πώς να μεταμορφώσετε τις φωτογραφίες σας
Δημιουργήστε καλλιτεχνικές φωτογραφίες με εντυπωσιακά εφέ για το προφίλ σας στο Facebook....«χτίστε» ένα επαγγελματικό λογότυπο για την επιχείρησή σας, μετατρέψτε τα αγαπημένα σας τοπία σε ελαιογραφίες ή σκίτσα με μολύβι και ανακαλύψτε μικρά τεχνικά μυστικά του προγράμματος που άλλαξε τον τρόπο
με τον οποίο καταλήγουν στα μάτια μας σχεδόν όλες οι φωτογραφίες του ιστού.
Τα videos που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε τα «κόλπα» βήμα προς βήμα. 

*Πώς να δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό λογότυπο


Είτε χρειάζεστε νέο «πρόσωπο» για την εταιρία σας, είτε θέλετε να εντυπωσιάσετε με την ταυτότητα του blog σας, είτε απλώς θέλετε να… παίξετε, παραπάνω θα δείτε πώς να φτιάξετε από το μηδέν ένα επαγγελματικό λογότυπο. Δημιουργήστε layers, βάλτε χρώμα, διαβαθμίσεις και σκιάσεις που θα δημιουργήσουν τρισδιάστατη εντύπωση και πειραματιστείτε ελεύθερα. 

*Πώς να… μπείτε σε φαντασμαγορικό σκηνικό
 


Αν αναρωτιόσασταν πάντα πόσο δύσκολο είναι να δημιουργηθούν φωτογραφίες σαν την διπλανή, που βλέπετε κατά κόρον σε διαφημίσεις μόδας, κινηματογραφικές αφίσες και φαντασμαγορικές καταχωρίσεις, ήρθε η ώρα να το διαπιστώσετε, εφαρμόζοντας απλές τεχνικές στις δικές σας φωτογραφίες. Προσαρμόστε την φιγούρα σας σε όποιο φόντο επιθυμείτε, παίξτε με τα απεριόριστα εφέ που το πρόγραμμα σας προσφέρει και βάλτε τον εαυτό σας σε φανταστικούς κόσμους, κάντε τον να «διαλυθεί» σε pixels με το dispersion effect και κάντε συλλογή από… likes κάτω από την νέα σας profile photo στο Facebook. (Σημείωση: Το παραπάνω video tutorial αποτελεί το πρώτο από τα τρία μέρη που χρειάζεται να δείτε για να καταφέρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα βρείτε τα επόμενα μέρη στα προτεινόμενα videos αριστερά από αυτό που παρακολουθείτε κάθε φορά). 
*Επαγγελματική διόρθωση χρωμάτων 





Κάντε το… όπως οι γραφίστες. Μάθετε σε τι χρησιμεύουν επιτέλους εκείνα τα χρωματικά διαγράμματα που εμφανίζονται στο Photoshop, τι αποτέλεσμα μπορείτε να έχετε αλλάζοντας την φωτεινότητα, την αντίθεση, τον κορεσμό και άλλους φωτογραφικούς όρους που δεν πολυκαταλαβαίνετε και μετατρέψτε μία απλή φωτογραφία σε κάδρο έτοιμο για editorial περιοδικού. 

*Πώς να μετατρέψετε μια φωτογραφία σε σκίτσο


Ανοίξτε το πορτρέτο σας στο Photoshop και μεταμορφώστε το σε σχέδιο με μολύβι. Στο παραπάνω video θα δείτε βήμα-βήμα τα clicks του tutor για να εφαρμόσετε το εφέ γρήγορα και εύκολα.
*Πώς να γίνετε… ελαιογραφία

Αντίστοιχης λογικής, αλλά με αποτέλεσμα που παραπέμπει σε ελαιογραφία, το εφέ που περιγράφεται στο πιο πάνω tutorial με μερικά απλά βήματα (δημιουργείτε τρία ίδια layers με το αγαπημένο σας τοπίο και εφαρμόζετε διαφορετικές εντολές πάνω στο καθένα) μπορεί εύκολα να μετατρέψει την φωτογραφία σας σε ιμπρεσιονιστικό έργο τέχνης. 

*Τα «κρυφά» shortcuts του Photoshop Αν δεν έχετε πολλή εμπειρία με την χρήση του Photoshop, είναι πιθανό να χαραμίσετε πολλά λεπτά ψάχνοντας το κατάλληλο κουμπί, περιμένοντας να εμφανιστεί το όνομα του εργαλείου ή προσπαθώντας να βρείτε στην Βοήθεια και στο μενού τις κατάλληλες πληροφορίες. Τα παρακάτω shortcuts έχουν σκοπό να σας γλιτώσουν από την ταλαιπωρία, καθώς με τον κατάλληλο συνδυασμό πλήκτρων, μπορείτε να πετύχετε πιο γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

-Drag: Έχοντας επιλέξει το εργαλείο Marquee, σύρετε το ποντίκι στο έγγραφο και χωρίς να το αφήσετε, πατήστε Space. Έτσι, το πρόγραμμα σας επιτρέπει να σύρετε την ακαθόριστη επιλογή. 
-Zoom: Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο με τον μεγεθυντικό φακό, και αμέσως θα εφαρμοστεί zooming στο 100%. 
-Layers: Για να κρύψετε όλα τα άλλα layers και να αφήσετε ενεργό μόνο ένα, τικάρετε το συγκεκριμένο layer πατώντας ταυτόχρονα Alt. 
-Tab: Πατώντας το συγκεκριμένο πλήκτρο, εναλλάσσετε την οθόνη, φέρνοντας στο προσκήνιο την γραμμή εργαλείων. 
-Caps Lock: Ενεργοποιώντας τα κεφαλαία γράμματα, ο κέρσορας αμέσως μεταφέρεται στην λειτουργία «ακριβείας» (precise cursor). 
-Brush tool: Όσο χρησιμοποιείτε το «πινέλο», πατήστε το πλήκτρο της δεξιάς αγκύλης για να μειώσετε το επιλεγμένο μέγεθος πινέλου και της αριστερής για να το αυξήσετε. Η ίδια διαδικασία αλλά με πατημένο το Shift αυξομειώνει την «σκληρότητα» του εργαλείου. 
-Duplicate layers: Τα shortcuts για να «αναπαράξετε» layers-κλώνους είναι τα εξής: Ctrl+Alt+μετακίνηση του layer με τον κέρσορα ή Ctrl+Alt+arrow keys ή Ctrl+J για αναπαραγωγή του ενεργού layer ή Alt+κίνηση του ποντικιού μέσα στην παλέτα των layers. 

Σημείωση: Αν χρησιμοποιείτε MAC, όπου Ctrl και Alt χρησιμοποιήστε Cmd και Opt αντίστοιχα.













sarotiko

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης