Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Άμυλο και καρκίνος του μαστού


Μεγάλη η επίδραση των υδατανθράκων στην επανεμφάνιση της νόσου

Άμυλο και καρκίνος του μαστούΝέα έρευνα αναφέρει ότι η αύξηση της πρόσληψης υδατανθράκων σχετίζεται με υψηλότερο ποσοστό υποτροπής του καρκίνου στο μαστό, σε γυναίκες που πάσχουν από τη νόσο.

Το άμυλο ήταν ιδιαίτερα σημαντικό στα ευρήματα, σύμφωνα με την Jennifer Emond, του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο. Δήλωσε ότι γυναίκες που αύξησαν την πρόληψη αμύλου, σε ένα χρόνο είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες υποτροπής.

Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση των υδατανθράκων στην επανεμφάνιση καρκίνου στο μαστό σε 2.651 γυναίκες που διαγνώστηκαν με καρκίνο μαστού τα προηγούμενα 4 χρόνια. Έλαβαν πληροφορίες για την πρόσληψη υδατανθράκων από ανακλήσεις 24ωρης διατροφής στην έναρξη και τον επόμενο χρόνο. Σε ετήσια συνέντευξη από το τηλέφωνο οι συμμετέχουσες ανέφεραν τι είχαν καταναλώσει τις περασμένες 24 ώρες.

Στην έναρξη, η πρόσληψη υδατανθράκων ήταν 233 γραμμάρια την ημέρα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι γυναίκες με υποτροπή καρκίνου είχαν μέση αύξηση της πρόσληψης αμύλου κατά 2,3 γραμμάρια την ημέρα στον πρώτο χρόνο, ενώ γυναίκες των οποίων ο καρκίνος δεν υποτροπίασε είχε μέση μείωση 2,7 γραμμαρίων την ημέρα κατά το πρώτο έτος.

Αλλαγές στην πρόληψη αμύλου αφορούσαν το 48% της αλλαγής στην πρόσληψη υδατανθράκων. Η μέση αλλαγή στην πρόληψη του αμύλου το πρώτο έτος ήταν -4,1 γραμμάρια την ημέρα στις γυναίκες με υποτροπή καρκίνου έναντι -8,7 σε γυναίκες που δεν είχαν υποτροπή.

Ο αυξημένος κίνδυνος υποτροπής ήταν περιορισμένος σε γυναίκες με όγκους χαμηλότερου βαθμού, δήλωσαν οι ερευνητές. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο συμπόσιο για τον καρκίνο του μαστού, στο Σαν Αντόνιο.

Η Αμερικανική ‘Ενωση για την ‘Ερευνα στον Καρκίνο καλεί σε περαιτέρω έρευνα πριν γίνουν νέες διατροφικές συστάσεις σε γυναίκες με καρκίνο μαστού.





Πηγή: iatronet 

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης