Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Πώς θα χάσετε την «κοιλιά» της εγκυμοσύνης


Ποιες ασκήσεις θα σας βοηθήσουν

Πώς θα χάσετε την «κοιλιά» της εγκυμοσύνηςΜετά την εγκυμοσύνη, ένα σημείο του σώματος που επηρεάζεται αρκετά είναι η κοιλιά. Το δέρμα έχει χαλαρώσει πάρα πολύ και οι μυς έχουν χάσει αρκετά τη δύναμή τους.

Θα χρειαστούν περίπου εννέα μήνες, όσοι δηλαδή και οι μήνες της εγκυμοσύνης, ώστε να επανέλθουν τα όργανα στη θέση τους και να επανέλθει αρκετά το δέρμα σας. Υπάρχει, όμως, κάτι πολύ δραστικό που μπορείτε να κάνετε για να έχετε πολύ πιο γρήγορα και όμορφα αποτελέσματα: να βάλετε στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα τις ασκήσεις κοιλιακών που σας προτείνουμε. 



Ξαπλώστε στο πάτωμα και λυγίστε πόδια και γόνατα σε ορθή γωνία, όπως στη φωτογραφία. Για να είναι πιο εύκολη η άσκηση για τις αρχάριες, μπορείτε να ακουμπάτε τα πόδια σας σε ένα στήριγμα, π.χ. στο κρεβάτι ή σε μία καρέκλα. Φέρτε τα χέρια σας στο πίσω μέρος του κεφαλιού και φροντίστε η πλάτη και η μέση σας να ακουμπούν καλά στο πάτωμα. Ανασηκώστε το επάνω μέρος του κορμού σας μπροστά και επάνω και χαμηλώστε ξανά.

Προσέξτε, τα χέρια σας απλώς στηρίζουν το βάρος του κεφαλιού και συνοδεύουν την κίνηση. Φροντίστε να μη σκύβετε, καθώς η κίνηση δεν πρέπει να γίνεται με τον λαιμό σας.

Ο στόχος σας είναι 3 σετ των 20 επαναλήψεων, αλλά εάν σας φαίνονται πολλές, ξεκινήστε με λιγότερες και σταδιακά αυξήστε τις επαναλήψεις σας. Μην ξεχνάτε να χαλαρώνετε για περίπου 45 δευτερόλεπτα ανάμεσα σε κάθε σετ. Όταν δυναώσετε, δοκιμάστε χωρίς στήριγμα στα πόδια και επίσης με τεντωμένα πόδια.



Μία ακόμη άσκηση που θα βοηθήσει να επανέλθει η μέση σας, είναι η παρακάτω. Καθίστε οκλαδόν στο πάτωμα με την πλάτη τεντωμένη. Ενώστε τα χέρια σας ψηλά πάνω από το κεφάλι. Εκτελέστε κάμψη αργά προς τα αριστερά. Εκτελέστε επαναφορά στην αρχική θέση το ίδιο αργά και συνεχίστε προς τα δεξιά. Ολοκληρώστε με 3 σετ των 10 επαναλήψεων, όπου μία επανάληψη σημαίνει κάμψη αριστερά-αρχική θέση-δεξιά-αρχική θέση.





Πηγή:mamakid.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης