Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα»


Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε με τους κκ. Παπούλια και Παπαδήμο

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα»Περισσότερη από μία ώρα διήρκησε η συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιτεν. 

Η μεγάλη διάρκεια της συνάντησης οφειλόταν στο γεγονός ότι έγινε συζήτηση σε βάθος όχι μόνον στα διμερή θέματα, αλλά και σε θέματα Μεσογείου, Καυκάσου, ενεργειακά και βεβαίως για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, το κυπριακό και πάνω από όλα για την οικονομική κρίση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνομιλίες Παπούλια-Μπάιτεν δεν έγιναν στο γραφείο του κ. Παπούλια, όπου δέχεται συνήθως όλους τους επισκέπτες του, αλλά στην αίθουσα δεξιώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, καθώς ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ήλθε στην Ελλάδα συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία.

Πρώτο θέμα η οικονομική κρίση, για την οποία ο κ. Μπάιντεν ζήτησε από τους ευρωπαίους να αναλάβουν άμεση δράση, στηρίζοντας τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση. 

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα με κάθε τρόπο» δήλωσε λίγο αργότερα στις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

«Στεκόμαστε δίπλα σας αλληλέγγυοι, καθώς έχετε να εφαρμόσετε τους δύσκολους όρους που θέτει το ΔΝΤ και η ΕΕ. Με σκληρή δουλειά και λίγη τύχη σε ένα χρόνο από σήμερα, όχι μόνο θα έχουμε ξεπεράσει την κρίση, αλλά θα είμαστε σε καλύτερη θέση από τώρα» τόνισε.




newsbeast.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης