Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Στην κόψη του ξυραφιού...


Εκκλήσεις Παπαδήμου για εσωτερική στήριξη με φόντο τη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί

Στην κόψη του ξυραφιού...Στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ευρωζώνη με τις διαβουλεύσεις Γερμανίας-Γαλλίας να φτάνουν σε κομβικό σημείο η κυβέρνηση Παπαδήμου στην Ελλάδα προσπαθεί να διατηρήσει στοιχειώδη συνοχή.

Ο πρωθυπουργός σε δραματικούς τόνους ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση να ξεχάσουν για λίγο την προεκλογική τακτική τους τονίζοντας ότι η χώρα στις κρίσιμες διαβουλεύσεις στην ευρωζώνη πρέπει να εμφανιστεί συντεταγμένα και με κοινή γραμμή πλεύσης.

Το Μαξίμου πάντως δεν προβληματίζεται τόσο για τη γενική στήριξη των κομμάτων αλλά για την ειδική που αποδεικνύεται και η πιο σημαντική. Οι προσωπικές στρατηγικές των υπουργών, η μάχη για την διαδοχή που μαίνεται στο ΠΑΣΟΚ με την συμμετοχή κορυφαίων υπουργών και μάλιστα υπουργών σε κρίσιμα πόστα κάνουν την κυβέρνηση να μοιάζει ότι βρίσκεται σε άλλη χώρα και σε άλλη ώρα.

Ο Λ. Παπαδήμος ζήτησε προσωπικά από τους υπουργούς να χαμηλώσουν τους τόνους αλλά όπως αποδείχθηκε η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ κάλυψε τελικά και από το βήμα της Βουλής τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό με κορυφαίους υπουργούς να ανταλλάσσουν βολές.

Στη ΝΔ ο Α. Σαμαράς προσπαθεί να κρατήσει ισορροπία στη κόψη τους ξυραφιού διατηρώντας πάντως σε χαμηλούς τόνους τις όποιες αντιδράσεις προκαλεί η στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου στο εσωτερικό της ΝΔ. Για αποφυγή μάλιστα διαρροών στην ψήφιση του προϋπολογισμού επιβλήθηκε κομματική πειθαρχία.

«Η ΝΔ θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό συντεταγμένα γιατί ουσιαστικά πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου» σημειώνουν στενοί συνεργάτες του Α. Σαμαρά. 



newsbeast.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης