Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Υπεύθυνη η Ελλάδα για την ιταλική κρίση


Πυρά στη χώρα μας από τον ιταλό υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης

Υπεύθυνη η Ελλάδα για την ιταλική κρίση
Την Ελλάδα «έδειξε» ως υπεύθυνη της οικονομικής ύφεσης που περνάει η Ιταλία ο ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Υποδομών Κορράντο Πάσσερα.

«Η η Ιταλία διέρχεται οικονομική ύφεση, χωρίς όμως να ευθύνεται η ίδια. Οι αιτίες είναι εξωγενείς και σχετίζονται, ειδικότερα, με την κάκιστη διαχείριση της ελληνικής κρίσης» είπε ο υπουργός επισημαίνοντας ότι η κατάσταση της χώρας του είναι χειρότερη απ' ότι θα μπορούσε κανείς να περιμένει.

«Χωρίς την ανάπτυξη είναι αδύνατον να υπάρξει αυστηρή δημοσιονομική διαχείριση και δίκαιος καταμερισμό των βαρών και των υποχρεώσεων. Χρειάζεται ανάπτυξη, διαφορετικά η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική γίνεται ένας μη επιτεύξιμος στόχος και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να πετύχουμε την ισότητα, που σημαίνει και εργασία» είπε για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι.

Σε ότι αφορά το προσωρινό πάγωμα των απελευθερώσεων στους τομείς των ταξί και των φαρμακείων, ο στενός συνεργάτης του ιταλού πρωθυπουργού δήλωσε ότι «σχεδόν όλα όσα έχει κατά νου η κυβέρνηση θα τα υλοποιήσει, αλλά στον συγκεκριμένο τομέα υπάρχουν τρομερές αντιστάσεις».

Η ιταλική Ένωση Βιομηχάνων Confundustria έκανε γνωστή πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία μέχρι το 2013, λόγω της οικονομικής ύφεσης, πρόκειται να χαθούν οκτακόσιες χιλιάδες με ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας.








Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης