Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ιδού οι αντίπαλοι Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ!

Ιδού οι αντίπαλοι Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ!
Οι τελευταίες πέντε εκκρεμότητες διευθετήθηκαν στους τρεις τελευταίους ομίλους του Europa League και όλα είναι έτοιμα για τη διπλή κλήρωση, που θα αρχίσει στις δύο το μεσημέρι της Παρασκευής ώρα Ελλάδας στα γραφεία της UEFA στη Νιόν και θα αφορά τη φάση των 32, ενώ αμέσως μετά θα γίνουν και οι διασταυρώσεις για τη φάση των 16.

Μετά τον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο πρώτο γκρουπ (των ισχυρών) μαζί με τις υπόλοιπες 11 πρώτες των ομίλων του Europa και τις ακόμα τρεις -πλην Ολυμπιακού- καλύτερες τρίτες του Champions League.
Σε έβδομο, όγδοο και ένατο όμιλο τα πράγματα έμειναν αμετάβλητα ως προς τις τρεις δυάδες της πρόκρισης. Στο θρίλερ της βραδιάς η Σέλτικ απείλησε την Ουντινέζε, καθώς προηγήθηκε με 1-0, αλλά με την ισοφάριση του Ντι Νατάλε και το τελικό 1-1 η ομάδα του Γιώργου Σαμαρά έμεινε εκτός συνέχειας.
Η αυριανή κλήρωση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά και από τον ΑΝΤ-1 και από τo Novasports 1, ενώ ραδιοφωνικά θα υπάρχει απευθείας ενημέρωση από τον Sentra 103.3
ΤΑ ΔΥΟ ΓΚΡΟΥΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ «32»
ΙΣΧΥΡΟΙ
Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ολυμπιακός
Βαλένθια
ΠΑΟΚ
Σταντάρ Λιέγης
Αϊντχόφεν
Σπόρτινγκ Λισσαβόνας
Μπεσίκτας
Ατλέτικ Μπιλμπάο
Μέταλιστ Χάρκιβ
Μπριζ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Σάλκε
Τβέντε
Αντερλεχτ
ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ
Πόρτο
Αγιαξ
Τράμπζονσπορ
Βικτόρια Πλζεν
Ρούμπιν Καζάν
Ανόβερο
Λέγκια Βαρσοβίας
Λάτσιο
Στόουκ
Σάλτσμπουργκ
Αλκμααρ
Μπράγκα
Ουντινέζε
Στεάουα
Βίσλα Κρακοβίας
Λοκομοτίβ Μόσχας
Να σημειωθεί ότι οι ομάδες από το πρώτο γκρουπ των ισχυρών θα κληρωθούν με τις ομάδες από το δεύτερο γκρουπ. Δεν μπορούν να κληρωθούν στη φάση των 32 οι ομάδες που ήταν μαζί στον ίδιο όμιλο του Europa (για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ με τη Ρούμπιν) καθώς και ομάδες από την ίδια χώρα.
Αντίθετα δεν υπάρχει περιορισμός για τις οχτώ τρίτες του Champions League, αφού άλλωστε δεν ήταν στον ίδιο όμιλο.
Οι ομάδες του πρώτου γκρουπ θα έχουν τη ρεβάνς στην έδρα τους. Οι αγώνες της φάσης των 32 θα διεξαχθούν στις 16 και 23 Φεβρουαρίου.
Στο δεύτερο κομμάτι της κλήρωσης τα 16 ζευγάρια που θα προκύψουν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους, χωρίς τον παραμικρό περιορισμό. Δηλαδή το ζευγάρι του Ολυμπιακού μπορεί να κληρωθεί με το ζευγάρι του ΠΑΟΚ και αν προκριθούν να βρεθούν αντιμέτωπες οι δύο ελληνικές ομάδες στους 16!
Οι αγώνες της φάσης των 16 θα διεξαχθούν στις 8 και 15 Μαρτίου.
Εκτός της διοργάνωσης έμειναν ήδη ομάδες σαν την Παρί Σεν Ζερμαίν, την Τότεναμ, την Ντιναμό Κιέβου και τη Φούλαμ. Πιθανά ζευγάρια τύπου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Πόρτο ή Μάντσεστερ Σίτι – Αγιαξ θα μπορούσαν να αφορούν τη φάση των 16 του Champions League.
H ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE
Νωρίτερα στη μία ώρα Ελλάδος στη Νιόν θα γίνει η κλήρωση της πρώτης νοκ άουτ φάσης του Champions League. Το ελληνικό ενδιαφέρον αφορά βεβαίως τον εκπληκτικό ΑΠΟΕΛ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ας δούμε τα γκρουπ και για αυτή την κλήρωση.
ΝΙΚΗΤΕΣ ΟΜΙΛΩΝ
Μπάγερν
Ιντερ
Μπενφίκα
Ρεάλ Μαδρίτης
Τσέλσι
Αρσεναλ
ΑΠΟΕΛ
Μπαρτσελόνα
ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΟΜΙΛΩΝ
Νάπολι
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Βασιλεία
Λιόν
Λεβερκούζεν
Μαρσέιγ
Ζενίτ
Μίλαν



ΠΗΓΗ: sentragoal.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης