Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

«Επιστροφή στη δραχμή σε 10 εβδομάδες»


«Επιστροφή στη δραχμή σε 10 εβδομάδες»
Στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας στις επόμενες δέκα εβδομάδες, λόγω της κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα του χρέους αλλά και της αδυναμίας πληρωμής των ομολόγων που λήγουν στις 20 Μαρτίου αναφέρεται η εφημερίδα Sunday Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα μπορεί να πτωχεύσει μέσα στις επόμενες 10 εβδομάδες και να βάλει βόμβα στο ευρώ. Η αφορμή σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα θα είναι η αδυναμία αποπληρωμής των ομολόγων που λήγουν στις 20 Μαρτίου, αλλά η πραγματική αιτία θα είναι η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με τους ιδιώτες πιστωτές μας για το PSI. Λόγω της πτώχευσης, γράφει ο αρθρογράφος, η Ελλάδα μπορεί να προτιμήσει την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή.
Το άρθρο υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν δείχνουν να θέλουν να επιτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά αυτό δεν παύει να αποτελεί ένα ενδεχόμενο, ειδικά μετά την μαζική υποβάθμιση των ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλία, Αυστρία, κλπ) την Παρασκευή που μπορεί να έχει ως συνέπεια την υπονόμευση του ταμείου διάσωσης που δημιουργήθηκε για να στηρίξει τις υπερχρεωμένες χώρες του Νότου…












ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης