Υλικά:
3 μελιτζάνες
800 γρ. χοιρινό
400 γρ. ντοματάκι κονκασέ
360 γρ. κασέρι τριμμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κούπα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
½ ποτήρι κρασί λευκό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Πλένουμε και κόβουμε το χοιρινό κρέας σε πολύ μικρά κομματάκια. Το τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
2.Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ντοματάκι κονκασέ.
3.Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό.
4.Μόλις βράσει, προσθέτουμε τα μυρωδικά, όλα
ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι.
5.Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
6.Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας λίγη ζάχαρη, αλάτι και λίγη από τη γέμιση.
7.Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι.
8.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το κασέρι.
(για 4άτομα)
3 μελιτζάνες
800 γρ. χοιρινό
400 γρ. ντοματάκι κονκασέ
360 γρ. κασέρι τριμμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κούπα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
½ ποτήρι κρασί λευκό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Πλένουμε και κόβουμε το χοιρινό κρέας σε πολύ μικρά κομματάκια. Το τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
2.Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ντοματάκι κονκασέ.
3.Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό.
4.Μόλις βράσει, προσθέτουμε τα μυρωδικά, όλα
ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι.
5.Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
6.Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας λίγη ζάχαρη, αλάτι και λίγη από τη γέμιση.
7.Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι.
8.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το κασέρι.
Από το: starchefs.gr