Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Οι πιο περίεργοι θάνατοι στην ιστορία



Ορίστε μια λίστα με τους πιο περίεργους θανάτους στην ιστορία... της ανθρωπότητας.




Αρχαιότητα 


Σημείωση: σε πολλές από αυτές τις ιστορίες η αυθεντικότητα είναι αβέβαιη.

* 456 π.Χ: Ο Αισχύλος, σκοτώθηκε όταν ένας αετός έριξε μια χελώνα πάνω του, εκλαμβάνοντας το καραφλό κεφάλι του για πέτρα. Η χελώνα επέζησε.

* 430 π.Χ: Ο Εμπεδοκλής, πήδηξε κρυφά σε ένα ενεργό ηφαίστειο (Αίτνα). Σύμφωνα με τον Διογένη Λαέρτιο, το έκανε αυτό για να πείσει τους ανθρώπους της εποχής ότι τον είχαν πάρει οι θεοί στον Όλυμπο.

* 272 π.Χ: Ο Πύρρος της Ηπείρου, σύμφωνα με τον Πλούταρχο, πέθανε σε μια μάχη στο Άργος, όταν μια γριά του πέταξε ένα κεραμίδι που τον ζάλισε και έτσι ένας αντίπαλος στρατιώτης κατάφερε να τον σκοτώσει.

* 207 π.Χ: Ο Χρύσιππος, πιστεύεται ότι πέθανε από το πολύ γέλιο βλέποντας τον μεθυσμένο του γάιδαρο να προσπαθεί να φάει σύκα.

* 162 π.Χ: Ο Eleazar Maccabeus πέθανε κατά την διάρκεια της μάχης Beth-zecharian από έναν ελέφαντα που πίστευε ότι μετέφερε τον Σελευκίδη βασιλιά Αντίοχο V. Κατά την διάρκεια της μάχης ο Eleazar έσπευσε κάτω από τον ελέφαντα και τον τρύπησε στην κοιλιά με ένα δόρυ, με αποτέλεσμα ο ελέφαντας να πέσει νεκρός και να τον καταπλακώσει.

* 4 π.Χ: Ο Ηρώδης ο Μέγας υπέφερε από πυρετό, έντονα εξανθήματα, πόνο του παχέος εντέρου, φλεγμονή της κοιλιάς, μια σήψη των γεννητικών οργάνων που γεννούσε σκουλήκια, σπασμούς και δύσπνοια πριν τελικά πεθάνει. Παρόμοια συμπτώματα – κοιλιακά άλγη και σκουλήκια – εμφάνισε και ο εγγονός του, Ηρώδης Αγγρίπας, το 44 π.Χ.

* 64 – 67: Ο Άγιος Πέτρος εκτελέστηκε από τους Ρωμαίους. Σύμφωνα με τον μύθο, ζήτησε να μην σταυρωθεί με τον συνήθη τρόπο, αλλά να εκτελεστεί με έναν ανεστραμμένο σταυρό. Είπε ότι δεν άξιος να σταυρωθεί με τον ίδιο τρόπο που σταυρώθηκε ο Ιησούς.

* 260: Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Βαλεριανός, αφού ηττήθηκε στην μάχη και αιχμαλωτίστηκε από τους Πέρσες, χρησιμοποιήθηκε σαν υποπόδιο από τον βασιλιά Shapur I. Μετά από μια μακρά περίοδο τιμωρίας και εξευτελισμού, ο Shapur έβαλε να τον γδάρουν ζωντανό και γέμισε το δέρμα του με άχυρα και κοπριά για να το διατηρήσει σαν τρόπαιο.

* 415: Η Υπατία της Αλεξάνδρειας, δολοφονήθηκε από έναν όχλο οι οποίοι της αφαίρεσαν το δέρμα με αιχμηρά κοχύλια και ότι απέμεινε από το σώμα της το έκαψαν.


Μεσαίωνας



* 892: Ο Sigurd ο Μέγας του Orkney, έδεσε το κεφάλι ενός ηττημένου εχθρού του στο πόδι του, το δόντι του οποίου τρύπησε το δέρμα του ποδιού του καθώς ίππευε το άλογο, προκαλώντας του μόλυνση η οποία τον σκότωσε.

* 1063: Ο Bela I της Ουγγαρίας πέθανε όταν ο θόλος του θρόνου του κατέρρευσε.

* 1135: Ο Ερρίκος ο 1ος της Αγγλίας, λέγεται ότι πέθανε αφού καταβρόχθισε αρκετέ σμέρνες, το αγαπημένο του φαγητό.

* 1219: Σύμφωνα με τον μύθο, ο Inalchuk, ο μουσουλμάνος διοικητής της πόλης Otrar στην Κεντρική Ασία, αιχμαλωτίστηκε και δολοφονήθηκε από εισβολείς Μογγόλους, οι οποίοι έχυσαν λιωμένο ασήμι στα μάτια, τα αυτά και το στόμα του.

* 1258: Ο Al-Musta’sim σκοτώθηκε κατά την εισβολή των Μογγόλων στο Χαλιφάτο Abbasid. Ο Hulagu Khan, μη θέλοντας να χυθεί βασιλικό αίμα, τον τύλιξε με μια κουβέρτα και τον πέταξε στα άλογα να τον καταπατήσουν μέχρι θανάτου.

* 1322: Ο Humphrey de Bohun, ο 4ος Κόμης του Hereford, τρυπήθηκε θανάσιμα στον πρωκτό από έναν στρατιώτη που κρύβονταν κάτω από την γέφυρα, κατά την Μάχη του Boroughbridge.

* 1327: O Εδουάρδος ο 2ος της Αγγλίας, αφού καθαιρέθηκε και φυλακίστηκε από την σύζυγο του βασίλισσα Ισαβέλλα και τον εραστή της Roger Mortimer, λέγεται ότι δολοφονήθηκε με την τοποθέτηση ενός πυρωμένου σιδερένιου λοστού στον πρωκτό του.

* 1410: Ο Martin I της Αραγονίας πέθανε από έναν συνδυασμό δυσπεψίας και ανεξέλεγκτου γέλιου.

* 1478: Ο George Plantagenet, δούκας του Clarence, φέρεται να εκτελέστηκε με πνιγμό μέσα σε ένα βαρέλι κρασί, έπειτα από δικό του αίτημα.

Αναγέννηση


* 1514: Ο György Dózsa, ηγέτης της εξέγερσης των αγροτών στην Ουγγαρία, καταδικάστηκε να καθίσει σε ένα καυτό σιδερένιο θρόνο με μια καυτή σιδερένια κορώνα στο κεφάλι του και κρατώντας ένα καυτό σιδερένιο σκήπτρο στο χέρι του, από τους Ούγγρους καταπιεστές στην Τρανσυλβανία. Ενώ ο Dozsa ήταν ακόμη ζωντανός, το ψημένο του σώμα φαγώθηκε από 6 συμπολεμιστές του, οι οποίοι είχαν μείνει πεινασμένοι για μια εβδομάδα.

* 1599: Ο Nanda Bayin, ένας βασιλιάς της Βιρμανίας, φέρεται να πέθανε από το πολύ γέλιο όταν πληροφορήθηκε, από έναν Ιταλό έμπορο, ότι η “Βενετία ήταν ένα ελεύθερο κράτος χωρίς βασιλιά“.

* 1601: Ο Tycho Brahe, σύμφωνα με τον μύθο, πέθανε από επιπλοκές που προέκυψαν στην ουροδόχο κύστη του σε ένα συμπόσιο. Θα ήταν μεγάλη προσβολή να εγκατέλειπε το τραπέζι πριν το γεύμα τελειώσει, έτσι έμεινε εκεί μέχρι που αρρώστησε θανάσιμα. Αυτή η εκδοχή των γεγονότων έχει έκτοτε αμφισβητηθεί καθώς άλλες αιτίες θανάτου (δολοφονία από τον Johannes Kepler, αυτοκτονία και δηλητηρίαση από υδράργυρο) έχουν έρθει στο προσκήνιο.

* 1649: Ο Sir Arthur Aston, διοικητής της βασιλικής φρουράς κατά την πολιορκία του Drogheda, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου με το δικό του ξύλινο πόδι, στο οποίο οι στρατιώτες του κοινοβουλίου πίστευαν ότι είχε κρυμμένα χρυσά νομίσματα.

* 1660: Ο Thomas Urquhart, Σκωτσέζος αριστοκράτης, πολυμαθής και ο πρώτος μεταφραστής του Rabelais στα Αγγλικά, λέγεται ότι πέθανε από τα γέλια όταν άκουσε ότι ο Charles II είχε πάρει τον θρόνο.

* 1671: Ο Francois Vatel, σεφ του Louis XIV, αυτοκτόνησε επειδή η παραγγελία με τα θαλασσινά καθυστέρησε να ετοιμαστεί και δεν άντεχε την ντροπή της αναβολής ενός γεύματος. Το πτώμα του ανακαλύφθηκε από έναν βοηθό, ο οποίος είχε σταλεί για να του αναγγείλει ότι τα ψάρια είχαν φτάσει. Η αυθεντικότητα της ιστορίας αυτής είναι αμφισβητήσιμη.

* 1673: Ο Μολιέρος, Γάλλος ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας, πέθανε από το πολύ βήξιμο, καθώς έπαιζε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση “Le Malade Imaginaire”( The Hypochondriac or The Imaginary Invalid).

18ος Αιώνας


* 1751: Ο Julien Offray de La Mettrie, συγγραφέας του L’Homme Machine, ένας σημαντικός υλιστής και φιλήδονος φιλόσοφος, πέθανε από το πολύ φαγητό σε μια γιορτή που έγινε προς τιμήν του.

* 1771: Ο Adolf Frederick, βασιλιάς της Σουηδίας, πέθανε από προβλήματα πέψης στις 12 Φεβρουαρίου 1771, αφού είχε καταναλώσει ένα γεύμα που αποτελούταν από έναν αστακό, χαβιάρι, λάχανο τουρσί, ρέγγα και σαμπάνια, επιστέγασμα του οποίου υπήρξαν 14 μερίδες του αγαπημένου του επιδόρπιου: Semla σερβιρισμένο μέσα σε ένα μπολ με ζεστό γάλα.

* 1794: O John Kendrick, ένας Αμερικάνος καπετάνιος και εξερευνητής, σκοτώθηκε στα νησιά της Χαβάης όταν ένα βρετανικό πλοίο χρησιμοποίησε κατά λάθος ένα γεμάτο κανόνι για να στείλει έναν χαιρετισμό στο σκάφος του Kendrick.


Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης