Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ένα τρενάκι του λούνα-παρκ για… περπάτημα!

Perierga.gr
Χρειάστηκαν οκτώ εβδομάδες εντατικής εργασίας και συναρμολόγησης μέχρι να πάρει «σάρκα και οστά» το περίφημο «Crouching Tiger & Turtle» στην πόλη Duisberg της Γερμανίας. Το γιγάντιο «γλυπτό» των Γερμανών καλλιτεχνών Ulrich Genth και Heike Mutter θα μπορούσε εύκολα να περιγραφεί ως «ένα τρενάκι του λούνα παρκ αλλά χωρίς τρενάκι»!
Κι αυτό γιατί
με μια πρώτη ματιά θυμίζει ρόλερ κόστερ με εντυπωσιακές στροφές, ενώ οι θεατές θα περίμεναν να δουν το τρενάκι να καταφθάνει στο τέλος της διαδρομής. Όμως στο «Crouching Tiger & Turtle» οι επισκέπτες καλούνται να ακολουθήσουν τις στροφές του ρόλερ κόστερ, σε μια βόλτα με τα πόδια, απολαμβάνοντας το τοπίο του Ρουρ από ψηλά.
Perierga.gr
Το γιγάντιο γλυπτό, που φτάνει τα 11 μέτρα ύψος, είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από χάλυβα και έχει τοποθετηθεί στο κέντρο ενός πάρκου της πόλης που παλαιότερα ήταν βιομηχανική περιοχή και σήμερα έχει μετατραπεί σε χώρο αναψυχής. Γιατί, όμως, επελέγη το όνομα αυτό; Σύμφωνα με έναν από τους γλύπτες, τον Heike Mutter, «το ρόλερ κόστερ αντιπροσωπεύει την επιτάχυνση και την υψηλή ταχύτητα μιας τίγρης, αλλά ο περιηγητής πρέπει να προχωρήσει βήμα βήμα σαν χελώνα για να απολαύσει το τοπίο»!
Perierga.gr
Επιπλέον το «Crouching Tiger & Turtle» αποτελεί έναν… πειρασμό για όποιον θέλει να τεστάρει την αντοχή του (αθλητή ή μη) αλλά και μια πρόκληση για τον καθέναν να απολαύσει έναν περίπατο… προς τα ουράνια που όμοιός του δεν υπάρχει!
Perierga.gr
Perierga.gr
Perierga.gr
Perierga.gr
Perierga.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης