Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Καρδιά μασκαρπόνε με βατόμουρα

περιγραφή

Ένα γλυκό για όσους δεν ξέρουν ή δεν τους αρέσει το ψήσιμο. Για αυτήν τη συνταγή, δεν χρειάζεται φούρνος, ούτε να χωρίσετε τους κρόκους των αβγών από το ασπράδι, ούτε να χτυπήσετε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια φόρμα για τούρτα σε σχήμα καρδιάς. Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απολαυστικό!

υλικά

  •                                                                 300 γραμμάρια σαβαγιάρ
  •                                                                 600 γραμμάρια φρέσκα βατόμουρα
  •                                                                 700 γραμμάρια μασκαρπόνε
  •                                                                 1/2 λίτρο κρέμα
  •                                                                 200 γραμμάρια βούτυρο
  •                                                                 160 γραμμάρια ζάχαρη
  •                                                                 2 βιολογικά λεμόνια

                                         προετοιμασία

Σε ένα μπολ λιώστε τα σαβαγιάρ με ένα πηρούνι. Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, στη συνέχεια, προσθέστε τα θρυμματισμένα σαβαγιάρ και ανακατέψτε τα έως ότου απορροφήσουν όλο το βούτυρο. Απλώστε το μίγμα σαβαγιάρ σε μια φόρμα για τούρτα σε σχήμα καρδιάς και πιέστε το κάτω λιγάκι. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για 15 λεπτά. Κρατήστε στην άκρη μια χούφτα βατόμουρα για διακόσμηση. Σε ένα μπλέντερ πολτοποιήστε τα μισά από τα υπόλοιπα βατόμουρα και απλώστε τα υπόλοιπα στη φόρμα.
Προσθέστε το ξύσμα του λεμονιού στο μασκαρπόνε και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέστε τα πολτοποιημένα βατόμουρα. Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα έως ότου αφρατέψει και ανακατέψτε την με απαλές κινήσεις στο μίγμα μασκαρπόνε. Απλώστε την κρέμα μασκαρπόνε στη φόρμα, αλλά κρατήστε λίγη από την κρέμα στην άκρη για το γαρνίρισμα. Αφαιρέστε τη φόρμα και απλώστε στις πλευρές του γλυκού την κρέμα. Εάν θέλετε, μπορείτε να απλώσετε την κρέμα με ένα κορνέ. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα βατόμουρα και αφήστε το γλυκό να κρυώσει.   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
worldonmyplate.com

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης