Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Η ΚΡΙΣΗ ΧΤΥΠΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ




http://www.metrogreece.gr/Portals/0/images/article_thumbs_cropped/orgasmos_600_400_-632925257.jpgΟι εργαζόμενες γυναίκες είναι πιο …αποδοτικές στο σεξ

, καθώς στην περίοδο της κρίσης η ανεργία οδηγεί τις γυναίκες στην … απομόνωση 

Μεγαλύτερες επιπτώσεις στις γυναίκες έχει η κρίση, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς παρά τη λεγόμενη «ισότητα» των δύο φύλων εκείνες εξακολουθούν να είναι περισσότερο ευάλωτες οικονομικά αλλά και κοινωνικά.

Η ανεργία και η κρίση δεν κάνει κακό μόνο στην τσέπη μας, αλλά και στο κρεβάτι μας.

Παλαιότερα οι εργαζόμενες γυναίκες δήλωναν ότι δεν έχουν χρόνο για τον εαυτό τους και για το σύντροφό τους, τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι εργαζόμενες γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς καθώς εκτιμούν ότι μπορούν σε μια δύσκολη εποχή να προσφέρουν περισσότερα. Αυτό αυξάνει και την ένταση και την όρεξη για σεξ.
Αντίθετα οι γυναίκες που ζουν σε μια κατάσταση πανικού εξαιτίας της ανεργίας, αλλά και της οικονομικής κρίσης, δεν έχουν διάθεση στο κρεβάτι και σταδιακά απομακρύνονται από το σύντροφό τους.

Στους άνδρες μπορεί να υπάρχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, ωστόσο, η περίοδος της σεξουαλικής κατάθλιψης και απομόνωσης, δεν διαρκεί όσο αυτή των γυναικών.

Αναλυτικά, οι γυναίκες έχουν μικρότερη συμμετοχή στην αγορά εργασίας, ενώ δεδομένου ότι οι θέσεις εργασίας των γυναικών επικεντρώνονται στο δημόσιο τομέα, αναμένεται πως οι γυναίκες θα πληγούν δυσανάλογα με απώλειες θέσεων εργασίας λόγων δημοσιονομικών περικοπών.

Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός ότι στην Ε.Ε. οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στη φτώχεια, αφού το ποσοστό κινδύνου φτώχειας ανήλθε σε 17% σε σύγκριση με 15% στους άνδρες το 2007, με τη διαφορά αυτή να είναι ακόμη ψηλότερη στις ηλικιωμένες γυναίκες με 22%, μετά τη συνταξιοδότηση, σε σχέση με τους ηλικιωμένους άντρες με 17% και ιδιαίτερα ψηλή στις γυναίκες μονογονιούς με 34%.

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης