Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Το μακιγιάζ του χειμώνα


Το μακιγιάζ του χειμώναΟι νέες τάσεις της φετινής σεζόν

Επιδερμίδα στο φυσικό της χρώμα, μάτια που τονίζονται με σκιές σε ζεστά χρώματα, τονισμένες βλεφαρίδες με μαύρη μάσκαρα, χείλη αισθησιακά σε κόκκινο-μπορντό χρώμα. Αυτές είναι οι τάσεις στο μακιγιάζ για τη σεζόν Φθινόπωρο 2011/Χειμώνας 2012.

Φυσικό μακιγιάζ: Η φιλοσοφία που ξεκίνησαν οι make-up artists την περασμένη σεζόν πως το μίνιμαλ μακιγιάζ, στα φυσικά χρώματα του προσώπου, που αναδεικνύει μέσα απ’ την απλότητά του τα ωραία χαρακτηριστικά του, συνεχίζεται και αυτή τη σεζόν.

Το είδαμε ειδικότερα στις κολεξιόν των οίκων Calvin Klein, Burberry, Prada, Giorgio Armani, Fendi, Nina Ricci, Kenzo, και Louis Vuitton. Έτσι το καθημερινό σου μακιγιάζ δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από φον-ντε-τεν στο χρώμα της επιδερμίδας, μάσκαρα για να τονίσεις τα βλέφαρα και λίγο λιπ-παλμ ή κραγιόν σε ροζέ ή κοραλλί αποχρώσεις στα χείλη.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάς πως το «no makeup» μακιγιάζ θέλει ακριβώς την ίδια ώρα για να γίνει –ή και παραπάνω- απ’ ό,τι τα υπόλοιπα, ώστε το πρόσωπο να δείχνει απόλυτα φυσικό, δροσερό, υγιές και σχεδόν αμακιγιάριστο.

Smokey eyes: Tα βλέφαρα με την έντονη γκρι-ανθρακί σκιά που μπήκαν στη ζωή μας πριν δύο χειμώνες, ως το απόλυτο ροκ-γκόθικ μακιγιάζ, φέτος «χαλαρώνουν» τους σκληρούς τόνους τους, αφού η γκρίζα σκιά δίνει τη θέση της σε σκιές με γλυκά, ζεστά χρώματα.

Έτσι, τα big news που βγήκαν απ’ τα fashion shows των Chanel, Dior, Diane Von Furstenberg, Ellie Saab, Roberto Cavalli, Alexander Wang, Derek Lam, Gucci, Viktor & Rolf, Tommy Hilfiger και Anna Sui είναι πως τα επιθετικά smokey eyes με υγρές μαύρες σκιές, eyeliner και khol ανήκουν στο παρελθόν.

Φέτος, τα μάτια μαλακώνουν με τόνους του καφέ, του μπλε (είναι η super έκπληξη), του γκρι και του βιολετί, που κυριαρχούν σε όλο το βλέφαρο, ενώ η τεχνική ξεφεύγει από την κλασική εκδοχή του smokey και εξελίσσεται σε μία πιο ελεύθερη και δημιουργική εκδοχή του.

Έντονο κόκκινο:
Οι κορυφαίοι make up artists ακολούθησαν την τάση «no mascara», αλλά στα ντεφιλέ των Yves Saint Laurent, Karl Lagerfeld Moschino, Bottega Veneta, Rochas, Givenchy, Christian Dior, Just Cavalli, Donna Karan, έβαψαν τα χείλη με πολύ έντονο κραγιόν.

Έτσι τα έντονα κόκκινα παίρνουν αυτό το χειμώνα τη σκυτάλη από τα ζωηρά ροζ, που κυριάρχησαν την άνοιξη, για να δώσουν στα χείλη όγκο, κάνοντάς τα σέξι και σαγηνευτικά. Το έντονο κόκκινο –το χρώμα του πάθους- είναι σ’ εκείνο που πρέπει να επενδύσεις, χωρίς να ξεχνάς πως υπάρχουν κι άλλες αποχρώσεις κραγιόν που μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα με τα φυσικά χρώματα του προσώπου σου, όπως το κερασί, το μοβ, το δαμασκηνί, το κεραμιδί.

Το χρώμα του κρασιού:
Φαντάσου ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Φαντάσου το να χύνεται πάνω στο νεσεσέρ σου. Με τι χρώμα θα βαφούν όλα τα προϊόντα μακιγιάζ σου; Μα, το μπορντό φυσικά!

Ένα καθαρά «χειμερινό» χρώμα, που θα δώσει στο πρόσωπό σου ζεστασιά και θα δώσει στο λουκ σου ένα πιο γλυκό ύφος, όπως αναδείχτηκε μέσα από τις κολεξιόν των Dolce & Gabbana, Proenza Schouler, Αntonio Berardi, Anna Sui, Missoni.

Σκιές αλλά και κραγιόν σε βυσσινί, ακόμη και σε αποχρώσεις που κοντεύουν στο μοβ και κάποτε στο καφέ είναι ό,τι θα χρειαστείς φέτος το χειμώνα σε προϊόντα μακιγιάζ.


 womans.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης