Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Πρωτότυπες και υγιεινές ιδέες για βραδινό



Πρωτότυπες και υγιεινές ιδέες για βραδινό

Τόσο απολαυστικά σνακ που θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι είναι υγιεινά!

Θέλετε να φάτε κάτι το βράδυ και είστε μόλις ένα βήμα μακριά από το να παραγγείλετε κάτι παχυντικό και λαχταριστό; Δοκιμάστε κάποιο από αυτά τα σνακ και θα αλλάξετε γνώμη!


Burger με τόνο. Θα χρειαστείτε 1 ψωμάκι για χάμπουργκερ, 1 κουταλιά τόνο σε λάδι ,1 φύλλο μαρούλι , 1 ροδέλα κρεμμύδι και 1 φέτα ντομάτα. Φτιάξτε μια ελαφριά σος, χτυπώντας 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι ,1 κουταλάκι του γλυκού βαλσάμικο και λίγο πιπέρι και προσθέστε την στο burger σας.
Μακαρονοσαλάτα. Θα χρειαστείτε 1/2 κιλό βιδάκια, 4 κομμάτια λιαστή ντομάτα, 1 κουταλιά κάππαρη (ή λίγες ελιές), 200 γρ. φέτα, 6 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίγανη. Για να τη φτιάξετε, Bράζετε τα βιδάκια. Kόβετε τη φέτα σε μικρούς κύβους ή την τρίβετε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Aνακατεύετε το τυρί με τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνετε το μείγμα στα ζυμαρικά.

Πίτσα light. Θα χρειαστείτε 1 μεγάλη αραβική πίτα, 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 1/2 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή 1 ωμή ντομάτα ψιλοκομμένη, 60 γρ. μοτσαρέλα (ή κάποιο μαλακό κίτρινο τυρί, όπως ένταμ ή γκούντα), 200 γρ. γαλοπούλα, 3 φέτες ανανά. Aν θέλετε σάλτσα, βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15΄ το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή την ωμή ψιλοκομμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Eναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε στην αραβική πίτα ωμή ντομάτα σε φέτες. Kόβετε τη μοτσαρέλα, τη γαλοπούλα και τον ανανά σε κομματάκια και ψήνετε για 5΄. Mόλις ροδίσει το τυρί, η πίτσα είναι έτοιμη.

Ομελέτα με σουσάμι. Θα χρειαστείτε 1 κλαδάκι σέλερι, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 κουταλιά τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα, 1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι, 1 αυγό, 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Pίχνετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτετε το αυγό, το οποίο έχετε χτυπήσει ελαφρά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέτετε σε κομματάκια την πιπεριά, το σέλερι, το τυρί και το σουσάμι.

Ότι είναι όλα απολαυστικά, φαίνεται. Το καλύτερο, όμως, το αφήσαμε για το τέλος! Όλες οι συνταγές απαιτούν μόλις 10-15 λεπτά και έχουν λιγότερες από 300 θερμίδες!

Καλή σας όρεξη!

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης