Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Παραδίδουν τα παιδιά τους για να τα σώσουν από τη φτώχεια

Κρατώντας σφιχτά στην αγκαλιά της ένα μικρό αγοράκι, η νεαρή μητέρα μπήκε δειλά δειλά στο γραφείο της Εισαγγελίας Ανηλίκων της Αθήνας... χαμήλωσε το βλέμμα της στο πάτωμα και με φωνή που μόλις ακουγόταν, είπε:
-Κύριε εισαγγελέα, πάρτε το παιδί μου και βάλτε το στο ίδρυμα. Δεν έχω ούτε για το γάλα του!


Τέτοιες εικόνες απόλυτης εξαθλίωσης διαδραματίζονται συχνά τους τελευταίους μήνες στην Εισαγγελία Ανηλίκων της Αθήνας, όπου γονείς, έχοντας ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της φτώχειας και της απόγνωσης, αναγκάζονται να καταφύγουν ακόμη και στον εισαγγελέα, με την ελπίδα να βρει στέγη και φαγητό για τα παιδιά τους, έστω σε ένα ορφανοτροφείο, αφού οι ίδιοι δεν μπορούν πια να τα θρέψουν, όπως δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής.

Οι περισσότεροι που φθάνουν στο σημείο να αφήσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα ζητούν από τον εισαγγελέα να φιλοξενηθούν προσωρινά εκεί και να μην δοθούν για υιοθεσία, ώστε μόλις καταφέρουν οι ίδιοι να ξεπεράσουν τη φτώχεια και να σταθούν στα πόδια τους, να μπορέσουν να τα ξαναπάρουν πίσω...
Κάθε φορά που καταλήγει ένας τόσο απελπισμένος άνθρωπος με το ίδιο αίτημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων, ξεκινάει ένας αγώνας δρόμου από τους εισαγγελείς πάντα με τον ίδιο στόχο: Να βοηθήσουν τους γονείς για να μην αποχωριστούν τα παιδιά τους.













tro-ma-ktiko.blogspot.com

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης