Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ινδικά κεφτεδάκια σόγιας με κάρυ

Ένα πιάτο με κάρυ για χορτοφάγους. Έχει υπέροχη γεύση και είναι ακόμη καλύτερο την επόμενη ημέρα.












υλικά (4 Μερίδες)

Κάρυ:
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόλιαντρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
  • 1/2 σκόνη μαρσάλα
  • 1 πρέζα κουρκουμά
  • 1/2 κονσέρβα πελτέ ντομάτας ή 2 φρέσκιες ντομάτες, πολτοποιημένες
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι 3%
  • 700 γραμμάρια (3 φλιτζάνια) νερό
  • 3 κλωνάρια φρέσκο κόλιαντρο
Κεφτεδάκια σόγιας:
  • 100 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) σόγια
  • 50 γραμμάρια (1/3 φλιτζανιού) αρακά
  • 1 αβγό
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόλιαντρο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κουρκουμά
  • 1/2 σκόνη μαρσάλα
  • 10 κόκκοι πιπέρι
  • Χυμός μισού λεμονιού
  • 4 πιπεριές τσίλι, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένες
  • 3 κλωνάρια φρέσκο κόλιαντρο
  • 2 κλωνάρια μέντας
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • Λάδι

προετοιμασία

Κεφτεδάκια σόγιας: Μουσκέψτε τον αρακά και τη σόγια όλο το βράδυ σε νερό. Σουρώστε τα και βράστε το ζωμό σε 400 ml (1 3/4 φλιτζάνια) νερό έως ότου ο αρακάς μαλακώσει και εξατμιστεί όλο το νερό. Χτυπήστε το αβγό με το σύρμα και προσθέστε το στο μίγμα. Προσθέστε χυμό λεμονιού. Μαδήστε τα κλωνάρια κόλιανδρου και μέντας και προσθέστε τα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το λάδι) στον πολτό σόγιας. Πολτοποιήστε τα υλικά με ένα μπλέντερ και πλάστε το μίγμα σε μπαλίτσες. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και τηγανίστε τις μπαλίτσες έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφήστε τα να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Κάρυ: Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Πασπαλίστε με όλα τα μπαχαρικά, προσθέστε το δαφνόφυλλο και ανακατέψτε για 3 λεπτά. Προσθέστε τον πουρέ ντομάτας και βράστε το μίγμα. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγομαγειρέψτε για 5 λεπτά. Προσθέστε νερό και αφήστε το να πάρει ακόμη μία βράση. Προσθέστε τα κεφτεδάκια σόγιας στο κάρυ και σιγομαγειρέψτε για 4 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Τραβήξτε από το μάτι και προσθέστε το γιαούρτι. Πασπαλίστε με φύλλα κόλιανδρου. Κλείστε το καπάκι και αφήστε το φαγητό να σταθεί για μισή ώρα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
worldonmyplate.com

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης