Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Red velvet cupcakes

Αυτά τα cupcakes είναι πολύ δημοφιλή στις Η.Π.Α. Όχι μόνο για την ασυνήθιστη εμφάνισή τους, αλλά και επειδή είναι απίστευτα νόστιμα.









 

υλικά

Ζύμη:
  • 170 γραμμάρια ζάχαρη
  • 140 γραμμάρια αλεύρι
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλιά του γλυκού κακάο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 125 ml ξινόγαλα
  • 3 / 4 κουταλιά του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (βλέπε οδηγίες παρακάτω)
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ξύδι από λευκό κρασί
  • χάρτινες θήκες
Γαρνίρισμα:
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 110 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • εκχύλισμα βανίλιας:
  • 0,5 ml βότκα
  • 5 κλωνάρια βανίλιας

προετοιμασία

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αμερικάνικο εκχύλισμα βανίλιας στη χώρα σας, μπορείτε εύκολα να το φτιάξετε μόνοι σας. Βάλτε τους σπόρους από 5 κλωνάρια βανίλιας σε ένα βάζο με 0,5 ml βότκα και αφήστε το σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για τρεις εβδομάδες (!).
Ζύμη:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπήστε το χλιαρό βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (για 3 έως 4 λεπτά). Προσθέστε τα αβγά, ένα – ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε αβγό που προσθέτετε. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε με το σύρμα το κακάο, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε άλλο μπολ, αναμίξτε το ξινόγαλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το ξύδι. Βάλτε περίπου το 1/4 του μίγματος αλευριού στο μίγμα με το ξινόγαλα και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε άλλο ένα τέταρτο και ούτω καθεξής, έως ότου χρησιμοποιήσετε όλο το υλικό.
Βάλτε τις χάρτινες θήκες μέσα σε φόρμες για muffin. Γεμίστε τις θήκες με το μίγμα και ψήστε για 20 λεπτά περίπου. Βγάλτε τα muffins από το ταψί και αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα.
Γαρνίρισμα:
Χτυπήστε το τυρί κρέμα και το χλιαρό βούτυρο έως ότου αποκτήσουν απαλή υφή (περίπου για 4 λεπτά). Στη συνέχεια, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το ανακάτεμα. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, χτυπώντας συνεχώς έως ότου έχετε μια λεία και κρεμώδη υφή. Απλώστε το μίγμα πάνω στα κρύα cupcakes. Διακοσμήστε όπως εσείς θέλετε (για παράδειγμα με καρδιές από ζάχαρη και ασημί καραμέλες).
 
 
 
 
 
 
 
 
worldonmyplate.com

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης